در این سری مقالات آیجیتالی قرار هست در 9 مقاله متنی، تصویری و ویدئوی گام به گام در مورد راه اندازی کسب و کار اینترنتی صحبت کنیم. برای اینکه شما هم بتوانید یک کسب و کار آنلاین داشته باشید، کافیست این 9 گام را به درستی بررسی و عملی کنید. در مقاله قبلی در مورد انتخاب حوزه فعالیت و ایده یابی صحبت کردیم و توانستیم حوزه فعالیت و ایده مناسب شروع را و یا کار کردن برای دیگران را انتخاب کنیم. هم اکنون قرار است در مورد انتخاب اسم و شبکه های اجتماعی صحبت کنیم، پس با ما همراه باشید.
انتخاب اسم و شعار برای وبسایت و شبکههای اجتماعی
قبل از انتخاب اسم و شعار برای وبسایت و شبکههای اجتماعی باید به چند اصل مهم درباره کسب و کار دقت کنیم:
-
داستان شروع برند کسب و کار
-
نام برند
-
لوگو و رنگ آن
-
شعار تبلیغاتی
-
محصول یا خدمات
-
رسانههای تبلیغاتی
-
مخاطبین هدف
خوب بیایید داستان آیجیتالی را با هم مرور کنیم؛ آیجیتالی از دیجیتالی گرفته شده است، دیجیتال مارکتینگ! دیجیتال مارکتینگ اسمی طولانی برای انتخاب دامین بود. به همین فکر کردیم که چه نامی برای کسب و کارمان انتخاب کنیم، گفتیم به جای دیجیتال مارکتینگ روی دیجیتال زوم کنیم. دیجیتال نام خوبی بود، اما دامین آن را گرفته بودند و برند سازی برای آن خیلی شیک و مجلسی نبود. از طرفی دنبال این بودیم که حرف اول آن با A شروع شود. پس تصمیم گرفتیم بجای Digital از Aigital استفاده کنیم. اما این دامین هم خریداری شده بود، گفتیم که هر کسب و کاری با یک ایده iDEA شروع می شود، پس شد Aigital+i.
اما آیجیتالی یعنی چی؟
برای اینکه اسم آیجیتالی ملموس تر شود، یک شعار برای آن انتخاب کردیم؛ الفبای کارآفرینی دیجیتالی (آیجیتالی). این گونه نام برند و شعار برند را انتخاب کردیم. اما داستان شروع چی بود؟
داستان های متفاوتی وجود داشت اما داستان اصلی این شد که می خواهیم در زمینه دیجیتال مارکتینگ به صورت حرفه ای و عملی نفوذ کنیم و در این حوزه علاوه بر خدمات، آموزش دهیم. دلیلش هم این بود که کسب و کار قدرتمندی نبود که بتواند هر دو را پشتیبانی کند. بعد از آن تصمیم گرفتیم اولین شعبه فرانچایز دیجیتال مارکتینگ را در ایران دایر کنیم، که هر کسی که آموزش دید و به مهارت رسید، بتواند در این زمینه خدمات هم بدهد…
لوگو و رنگ سازمانی با توجه به روان شناسی رنگ ها و همان حرف A انتخاب شد و برای این مسئله زیاد سخت نگرفتیم. چون همین الانم بیش از 5 بار لوگو و رنگ سازمانی تغییر کرده است و اصلا مهم نیست 20 بار دیگر هم تغییر کند.
نکته: تغییر رنگ ما در یک زمینه رنگی بوده است و به یک باره از یک طیف رنگ به یک طیف رنگ دیگر کوچ نکرده ایم.
لوگو هم از سایت فری پیک پیدا کردیم و فقط رنگ آن را تغییر دادیم. البته الان لوگو آیجیتالی تغییر کرده است.
محصول و خدمات ما در زمینه دیجیتال مارکتینگ از طراحی سایت، سئو و تولید محتوا برای وب سایت و شبکه های اجتماعی از قبیل اینستاگرام و… گرفته تا کمپین های CPC، Ads Google.
رسانه های تبلیغاتی ما علاوه بر وب سایت و شبکه های اجتماعی، برگزاری وبینار، SMS مارکتینگ، ایمیل مارکتینگ، بازاریابی محتوایی، افیلیت مارکتینگ، تلفن مارکتینگ، تبلیغات کلیکی و … می باشد
مخاطبین هدف ما به چند قسمت تقسیم بندی می شود که سن و سال مختلف، کسب و کارهای آفلاین و آنلاین مختلفی را در برمی گیرد و دز زمینه آفلاین به صورت B2B و B2C همکاری می کنیم.
نکات مهم در انتخاب نام دامین
انتخاب دامنه مناسب برای وب سایت: نام دامنه بزرگترین اعتبار یک وب سایت است، پس بهترین را انتخاب کنید، چرا؟
چون منحصربفرد و انحصاری متعلق به شماست.
1. نام دامنه باید کوتاه و کمتر از 12 حرف باشد (کوتاه و مختصر)
2. نام دامنه باید به راحتی در ذهن ها ماندگار شود (استفاده از رنگ، حیوان، میوه و …)
3. به هیچ عنوان از اعداد و کارکترهای اضافه در انتخاب نام دامنه استفاده نکنید (از خط فاصله و اعداد استفاده نکنید)
4. از کلمات کلیدی در نام دامنه استفاده کنید (تاثیر گذار در سئوی سایت)
5. از پسوند های رایج و متداول جهت ثبت دامنه استفاده کنید (ir & .com.)
پسوند .com برای سایتهای تجاری و عمومی
پسوند .net برای شبکهها
پسوند .org برای سازمانها و ارگانها
پسوند .info بانک های اطلاعاتی
پسوند .name نام شخص
پسوند .mobi برای موبایل و دستگاههای همراه
پسوند .biz تجارت
پسوند .travel مسافرت
پسوند .gov.ir برای سایتهای دولتی ایرانی
پسوند .ac.irبرای دانشگاه های ایرانی
پسوند .co.ir برای شرکت های ایرانی
6. آدرس دامنه شما باید منحصر به فرد باشد و به هیچ عنوان کپی برداری شده نباشد
7. بهتر است نام دامنه مرتبط با زمینه فعالیت وب سایت باشد
8. دامنه مناسب برای همه به یک شکل نوشته می شود (سهولت در تایپ و نوشتن)
9. دامنه ir. سایتتان را از همان ابتدای کار به ثبت برسانید
10. خلق یک کلمه جدید (خالق باشید)
11. قابل برندسازی
12. سهولت در تلفظ
13. آینده نگر باشید
14. در صورتی که نام دامنه برای شرکت های تجاری و یا سازمانی انتخاب می شود باید در بر گیرنده فعالیت شرکت باشد
15. بررسی نام دامنه مورد نظر در شبکه های اجتماعی
16. استفاده از سرویس های ایجاد نام دامنه
نکته: ما خودمان نام آیجیتالی را در گوگل جستجو کردیم و هیچ چیزی در موردش گفته نشده بود. در گوگل ترنسلیت به زبان های مختلف تحقیق کردیم که معنی بدی نداشته باشد و خوشبختانه خوش نام بود و هم اکنون آیجیتالی در موتورهای جستجو جستجو کنید، Aigitali.com بالا می آید. این اسم انحصاری برای ما هم اکنون ثبت شده است و ما قدرت برندسازی آن را راحت تر می توانیم انجام دهیم، چون حتی یک رقیب هم نداریم. شما هم کامل گرایی را کنار بگذارید و خالق باشید.
معرفی چند سایت برای انتخاب اسم
شما با کمک وب سایت های زیر می توانید، با توجه به حوزه فعالیت تان و همچنین اسم انتخابی از طرف خودتان، یک سری اسم های پیشنهادی دریافت کنید که کار شما را برای انتخاب اسم نهایی راحت تر کند.
Shopify.com/tools/business-name-generator
شما به کمک اسم میوه ها هم می توایند یک اسم ایده آل انتخاب کنید. همانند شرکت اپل Apple.
https://en.wikibooks.org/wiki/Wikijunior:Fruit_Alphabet/Complete
بعد از انتخاب اسم ابتدا، دامین مورد نظر را با استفاده از 2 سایت زیر جستجو کنید که اسپم اسکور به طور کلی نداشته باشد و اگر عمر دامنه داشت باید دامین را بررسی کنید که زمینه کاریش با زمینه کاری شما یکی باشد وگرنه روی سئو سایت شما می تواند به شدت تاثیر گذار باشد.
کسب و کار دقیقا مثل بچه شماست، پدر خوبی برایش باشید.
تشخیص عمر دامنه و اسپم اسکور دامنه:
Webconfs.com/web-tools/Domain-Age-Tool
Prepostseo.com/domain-authority-checker
سایت زیر گذشته وب سایت ها را به صورت زنده نشان می دهد، شما می توانید با مراجعه به این سایت و زدن دامین انتخابی خود گذشته وب سایت را مشاهده کنید:
بعد از انتخاب اسم و پسوند مورد نظر می توانید (با توجه به نکات بالا) جهت بررسی دقیق تر به لینک زیر رجوع کرده و سایت خود را ثبت کنید (البته سایت زیر صرفا یک پیشنهاد است و ما هیچ مسئولیتی در قبال آن نداریم).
برای اینکه به صورت کامل در مورد مباحث این مقاله به کمال برسید، حتما ویدئوی زیر را 2 بار ببینید و از نکات گفته شده برای کسب و کار خود استفاده کنید.
شعار برخی برندهای مطرح دنیا
اگر یادتان باشد در مقاله قبلی در مورد داستان برند نایک صحبت کردیم و نحوه شکل گیری شعار آن صحبت کردیم. حال به شعارهای شرکت های زیر توجه کنید:
در اینجا از دو برند اپل و کوکاکولا نام بردیم و سوالمان از شما این است، شعار این دو برند چیست؟ لطفا در قسمت کامنت ها با میان در میان بگذارید.
در ادامه به قسمت سوم راه اندازی کسب و کار آنلاین می پردازیم و آن طراحی لوگو و آیکون شبکههای اجتماعی به صورت رایگان می باشد.
راستی شما هم لطفا تجربیات خود را با ما در میان بگذارید و هر نکته ای که از قلم افتاده است ممنون میشم در قسمت کامنت ها گوشزد کنید❤️️