دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال، به مجموعه تمامی فعالیتهای بازاریابی یک مجموعه یا شرکت گفته میشود که از طریق رسانههای دیجیتال انجام میگردد. دیجیتال مارکتینگ شامل انواع فعالیتهای حوزه دیجیتال نظیر ایمیل مارکتینگ، بازاریابی شبکههای اجتماعی، ایمیل مارکتینگ، طراحی و سایت و بهینهسازی وبسایت و موارد متعدد دیگر میشود. کارشناسان دیجیتال مارکتینگ، علیرغم آن که اطلاعات زیادی در زمینههای مختلف دیجیتال مارکتینگ دارند، به طور معمول یک زمینه را انتخاب نموده و تلاش میکنند تا در آن زمینه دانش بیشتری کسب نموده و به طور تخصصی در آن زمینه فعالیت کنند.
انواع دیجیتال مارکتینگ
در دیجیتال مارکتینگ، روشهای متعددی برای جذب مخاطب و مشتری مورد استفاده قرار میگیرند که برخی از این روشهای عبارت اند از:
طراحی و توسعه سایت
پایگاه مستحکم هر کسب و کار در عرصه اینترنت، وبسایت است. طراحی، ساخت و بهینهسازی وبسایت یکی از مهمترین کارهایی است که در دیجیتال مارکتینگ انجام میشود.
علاقهمندان سفر میدانند که یکی از مهمترین مواردی که در هر سفر با آن مواجه میشوید، پیدا کردن محل اقامت است. برای اقامت در هر منطقهای، گزینههای متعددی وجود دارد که یکی از این گزینهها، اجاره ویلا میباشد. امروزه اجاره ویلا، رزرو هتل و پیدا کردن محل اقامت، از طریق اینترنت و حتی پیش از سفر قابل انجام است. وبسایتهای معتبر رنتی جا کار شما را برای انجام این کار راحتتر کرده و امکان بررسی و مقایسه اقامتگاههای مختلف و همچنین انتخاب بهترین گزینه را در اختیار شما قرار میدهند.
بازاریابی موتورهای جستجو
بازاریابی در موتورهای جستجو شامل دو بخش تبلیغات در موتورهای جستجو و سئو (بهینهسازی سایت) میشود. یکی از پرطرفدارترین و محبوبترین روشهای بازاریابی در موتورهای جستجو، استفاده از تبلیغات گوگل است. تبلیغ در گوگل به عنوان محبوبترین موتور جستجوی جهان، بازدیدکنندگان زیادی را روانه وبسایت شما میکند. بخش دیگر، سئو یا بهینهسازی سایت است. به این معنا که با استفاده از روشها و تکنیکهای متعدد و مختلفی بتوانید وبسایت خود را به صفحه اول گوگل وارد کنید.

ویدیو مارکتینگ یا بازاریابی ویدیویی
ویدیو مارکتینگ در دنیای امروز، روشی موثر و ابزاری مهم در دیجیتال مارکتینگ به شمار میآید. یک ویدیوی خوب و جذاب میتواند اطلاعات زیادی را در زمان کم و به شیوهای به یادماندنی به مخاطبان عرضه نموده و آنها را با کسب و کار شما آشنا سازد.
بازاریابی در شبکههای اجتماعی
این نوع بازاریابی به دو دسته افیلیت مارکتینگ و اینفلوئنسر مارکتینگ تقسیم میشود. امروزه شبکههای اجتماعی نقش پررنگی در زندگی افراد ایفا نموده و قابلیت تاثیرگذاری فراوانی بر سبک زندگی افراد، علایق و سلایق آنها دارند. با استفاده درست و حساب شد از شبکههای اجتماعی میتوان آنها را با کسب و کار خود آشنا نموده و افراد را به خرید ترغیب نمود.

ایمیل مارکتینگ
این شیوه برای ارتباط گرفتن با مخاطبانی استفاده میشود که در نتیجه استفاده از روشهای دیگر دیجیتال مارکتینگ، با کسب و کار شما آشنا شدهاند. از طریق ایمیل مارکتینگ میتوان مخاطبان را به خرید و استفاده از محصولات و خدمات یک کسب و کار ترغیب نمود.
رپورتاژ آگهی
رپرتاژ یا رپورتاژ آگهی به معنای انتشار محتوا و خبر در وبسایتهای خبری و پربازدید میباشد. این کار تاثیر فراوانی بر سئوی سایت شما داشته و مخاطبان زیادی را به سمت وبسایت شما روانه میسازد.
چه مدت زمان میبرد تا به سطح حرفهای دیجیتال مارکتینگ برسیم؟
دورههای آموزشی فراوانی در زمینه دیجیتال مارکتینگ وجود دارد؛ بنابراین این موضوع اهمیت زیادی پیدا میکند که پیش از خرید دوره، به عنوانها و مدت زمان آن توجه نموده و بهترین دوره آموزشی را انتخاب نمایید. دیجیتال مارکتینگ مبحث بسیار گسترده با زیرمجموعههای فراوان است و طبیعتا این دانش را نمیتوان در مدت زمان کم فراگرفت. از طرفی، دورههایی که بسیار طولانی هستند نیز یادگیرنده را خسته و دلزده میکنند و همچنین زمان ورود به بازار کار را به تعویق میاندازند. بنابراین میتوان گفت بهترین مدت زمان برای یادگیری اصول و مبانی دیجیتال مارکتینگ بین 3 تا 6 ماه است. پس از گذشت این مدت، فرد میتواند زمینه موردعلاقه خود را تشخیص داده و در آن زمینه، مرتبا دانش و مهارت خود را افزایش دهد. نکته مهم این است که برای مسیر یادگیری، پایانی وجود ندارد. یادگجیری یک مسیر و روند مادامالعمر است و در هر زمینهای که تصمیم به فعالیت دارید، به طور مداوم باید دانش و مهارت خود را ارتقا دهید.