محتوا اطلاعاتی است که با هدفی خاص، ارزشی را به زندگی مخاطب اضافه میکند و او این ارزش را در جهت افزایش آگاهی، کسب درامد، سرگرمی، خنده و… استفاده میکند.
در واقع هر رسانهای با ارائه تولید محتوای با کیفیت قصد دارد که مخاطب زیادی را جذبکند و با جلب رضایت آنها، به اهداف از پیش تعیین شده خود برسد.
یکی از اشتباهات رایج اکثر افراد این است که وقتی صحبت از محتوا میشود، سریع به سمت محتوای نوشتاری (متن) میروند. در حالیکه محتوا انواع مختلف دارد.
شما برای انتقال پیامتان میتوانید هرکدام از انواع محتوا را انتخاب کنید، البته باید در نظر داشته باشید که جنس و مخاطب پیام ممکن است انتخاب شما را تحت تاثیر قرار دهد. به عنوان مثال اگر مخاطب شما کودکان 6 ساله هستند، تولید محتوای متنی برای شما مفید و نتیجه بخش نیست.
در این مقاله، با انواع محتوا و فرمتهای گوناگون آن آشنا میشوید و مثالهای کاربردی از هر نوع را مرور خواهیم کرد.
انواع قالبهای محتوا
به طور کلی میتوان قالبهای تولید محتوا را به 4 دسته اصلی تقسیمکرد:
1- محتوای متنی
2- محتوای تصویری
3- محتوای صوتی
4- محتوای ویدئویی
بعضی از محتواها ممکن است شامل دو یا چند قالب محتوایی باشند. مثلا یک مقاله در وبسایت شما ممکن است شامل متن و عکس به صورت همزمان باشد.
تولید محتوای متنی چیست؟
تولید محتوای متنی پایهایترین شکل تولید محتوا و پیش نیاز تولید انواع و فرمتهای مختلف محتوا است. به عنوان مثال، اگر بخواهید یک کلیپ ویدئویی و یا پادکست تولید کنید، لازم است ابتدا متن صحبتهای خود را بنویسید و تنظیم کنید و بعد به سراغ ضبط بروید.
مهمترین توصیه برای تولید محتوای متنی، تمرین و تمرین و تمرین است. محتوای متنی از یک جمله کوتاه روی یک قوطی کبریت تا یک کتاب چند دهجلدی را شامل میشود.
انواع محتوای متنی
-
مقاله (وبلاگنویسی)
-
پیامک
-
کتاب الکترونیک
-
ایمیل و خبر
-
کپشن نویسی
هر کدام از این انواع محتوای متنی پلتفرمهای (ظرف) خاص خود را دارند. در نگارش و تولید هریک از این انواع محتوا باید ویژگیها، امکانات و محدودیتهای هر پلتفرم در نظر گرفته شود.
ویژگیهای یک محتوای متنی خوب و مفید
ویژگیهای درون متنی و محتوایی
هدفمند بودن: یعنی هدف از تولید محتوا کاملا مشخص باشد و بدانید با نوشتن این محتوا قرار است چه چیزی به مخاطب بدهید. مثلا اگر درباره یک دوچرخه تولید محتوا میکنید، باید سعی کنید در انتها، مخاطب اطلاعات کافی درباره دوچرخه موردنظرش را داشته باشد.
نداشتن حاشیه پراکنی: شما فقط قرار است روی کاری که خودتان میخواهید انجام دهید، تمرکز کنید. همان مثال دوچرخه را در نظر بگیرید، قرار نیست شما فقط ویژگیهای خوب و جذاب یک دوچرخه را بگویید. شما با گفتن همه ویژگیها و داشتن صداقت، اعتماد مخاطب را جلب میکنید.
احترام به وقت مخاطب: اگر مخاطب، حس کند محتوای شما چیزی را که میخواهد به او نمیرساند، برای بار دوم به سختی به شما اعتماد خواهد کرد. گاهی یک اشتباه میتواند زحمت شما را بر باد دهد.
کاربردی بودن: در نوشتن محتوا ابتدا باید به مسائلی اشاره شود که مهمتر و تأثیرگذارترند. مثلا اگر درباره ویژگیهای خاص یک دوچرخه مینویسید، قیمت، سایز، وزن، جنس و نوع آن مهمتر هستند. بعد از آن میتوانید مثلا به قطعات، نوع طراحی و… اشاره کنید.
ویژگیهای ظاهری و ساختاری محتوا
داشتن واژه های ساده: شما باید به سبک خودتان بنویسید. اما باید توجه کنید، کلمههایی که استفاده میکنید معنایی روشن داشته باشند و باعث نشوند خواننده به جستوجو درباره معنی کلمه بپردازد. چون در این صورت، در خواندن متن دچار مکث و سکته میشود.
داشتن جملات کوتاه و قابل فهم: طولانی ننویسید. وقتی جملهها طولانی باشند، ذهن خسته میشود. به قول معروف سر و ته جمله باید مشخص باشد، نه اینکه خواننده به جای توجه به محتوا، به دنبال پایان جمله بدود.
نگارش درست: ذهن همه ما در زبان فارسی ساختار مشخصی دارد که با کوچکترین تغییری، واکنش نشان میدهد. پس باید به نگارش درست متن و جمله توجه کافی داشته باشید و از هدف اصلی خود دور نشوید.
ویرایش صحيح: ویرایش متن همان فوت کوزهگری آخر تولید محتوای متنی است. بودن یا نبودن مکث درست در متن، غلطهای املایی، فاصلههای بیجا، آوردن افعال پشت سرهم، تکرار افعال شبيه به هم، بینظمی در ساختار جملات و… همه و همه باید ویراستاری شود.
چگونه محتوای متنی صمیمی و دوستانه بنویسید
1- خوانندگان را مانند دوستان خود خطاب کنید.
2- توصیههای دوستانه به خواننده ارائه دهید.
3- درباره موضوع محتوا، با خواننده درد دل کنید یا مشکلات را بیان کنید تا مخاطب با شما احساس نزدیکی کند.
4- تجربههای تلخ و شیرین خود درباره موضوع محتوا را با خوانندگان در میان بگذارید.
5- از خود، خانواده، دوستان و زندگی روزمره، برشهایی مرتبط با موضوع پیدا کنید و آن را در متن جایگذاری کنید.
6- به نوشته خود کمی چاشنی و نمک طنز و شوخی اضافه کنید تا تاثیر شگفت انگیز آن را ببینید.
7- در نگارش محتوای صمیمی نباید دست به ابتکار زد و کلمهها را به صورت سليقهای تغییر داد. مثلا نباید کلمهای مانند خواستن را (خاستن) یا فقط را (فقد) بنویسند. این نوع نگارش نه تنها ایجاد صمیمت نمیکند، بلکه شما را بیسواد هم نشان میدهد.
نکات کلیدی در تولید محتوای متنی
مخاطب خود را بشناسید بدانید که مخاطب شما کیست و چه نیازهایی دارد.
کانالهای انتشار پیام را شناسایی کنید: برای مثال، محتوای متنی شما قرار است در یک شبکه اجتماعی منتشر شود یا قرار است از طریق ایمیل به دوست شما برسد؟
موضوع و عنوان مناسبانتخاب کنید: اگر عنوان شما مناسب نباشد، مخاطب تا پایان، محتوای شما را دنبال نخواهد کرد. انتخاب عنوان بستگی به موضوع محتوا دارد.
مخاطب را به مطالعه بیشتر ترغیب کنید: تاثیرگذارترین بخش نوشته شما، پاراگراف اولی است که مینویسید. پس سعی کنید که مقدمه نوشته خودتان را با جذابیت بیشتری بنویسید.
نتیجه گیری: این بخش قرار است بگوید در این محتوا چه نکاتی بررسی شده است. یادتان باشد، نکاتی که برای شما اهمیت دارد را باید در همین بخش ذکر کنید.
درست نویسی به جای درشت نویسی
نیم فاصله:
نشانه جمع
مثال: درختها……درختها
کلمه های مرکب
مثال: دانش آموز …… دانش آموز
فعلهای دوبخشی
مثال: رفته اند…… رفتهاند
ی اضافه
مثال: گربه ی ملوس…… گربهی ملوس
پسوندها
مثال: بزرگترین…… بزرگترین
مثال: ترجمه شده……ترجمهشده
مثال:این طرف……اینطرف
فاصله:
قاعده کلی فاصلهگذاری: نقطه، ویرگول، نقطه ویرگول، علامت سوال، علامت تعجب، دونقطه و سه نقطه به کلمه قبل از خود میچسبند و از کلمه بعد از خود فاصله میگیرند.
مثال: من یک شهروند مسئولیت پذیر هستم، اما در امور شهر مشارکت ندارم و از حقوق خود هم آگاه نیستم.
خانواده سجاوندی:
این نشانهها به شما کمک میکنند که درست بنویسید تا درست خوانده و به راحتی فهمیده شود.
تولید محتوای تصویری
آیا میدانستید محتوای تصویری بیشتر از انواع دیگر محتوای موجود در سطح اینترنت نشر میشود؟
تولید محتوا تصویری امروزه یکی از پرطرفدارترین انواع محتوا است. با استفاده از تصاویر، متن زیباتر میشود و مخاطب هم خسته نمیشود.
محتوای تصویری، یکنواختی محتوای متنی را ندارد و توجهها را به خود جلب میکند. به قول ضرب المثل قدیمی
“شنیدن کی بود مانند دیدن؟”
یک تصویر میتواند در چند ثانیه اطلاعات بسیاری را به مخاطب انتقال دهد. آمارها هم نشان میدهد که محتوای تصویری 93 درصد ارتباطات انسانی را تشکیل میدهد.
در یک محتوای تصویری، امکان انتشار اطلاعات بیشتری وجود دارد و استفاده از این نوع محتوا باعث افزایش دنبال کنندگان موضوع میشود.
انواع محتوای تصویری شامل موارد زیر است:
-
تصاویر رئال (واقعی)
-
تصویر سازی
-
کاریکاتور
-
اینفوگرافیک
اهمیت تولید محتوای تصویری
محتوای تصویری در قسمت خلوتتر مغز پردازش میشود. یعنی چی؟
در طول روز، از زمانی که بیدار میشوید تا وقتی که به خواب میروید، کلمات و جملههای مختلفی را میخوانید، گوش میکنید، مینویسید یا صحبت میکنید. اما قسمت فوقالعاده سریعی در مغزتان وجود دارد که به آن اندازه متحمل فشار نمیشود: بینایی.
وقتی بینایی مخاطب را هدف قرار دهید، میتوانید ذهن او را بیشتر تحریک کنید.
- مغز انسان اطلاعات تصویری را ۶۰٫۰۰۰ برابر سریعتر دریافت و درک میکند.
- 90 درصد اطلاعاتی که به ذهن انسان انتقال داده میشود، محتوای تصویری است.
- 40 درصد افراد محتوای تصویری را راحتتر از یک متن ساده به خاطر میسپارند.
- مطالب با محتوای تصویری، به میزان ۳ برابر ارتباط بیشتری با مخاطبان برقرار میکنند.
- محتوای تصویری در شبکههای اجتماعی بیشتر به اشتراک گذاشته میشود.
- 65 درصد از افراد سبک یادگیری تصویری دارند.
- 20 درصد افراد فقط آنچه که میخوانند به یاد میآورند.
چگونه محتوای تصویری جذاب بسازید؟
تصاویر خام گوگل را تغییر دهید: برای تولید محتوای تصویری جذاب سعی کنید که تا حد امکان از تصاویر آماده گوگل استفاده نکنید. حالا اگر به هر دلیلی مجبور هستید که از این تصاویر استفاده کنید باید تغییراتی در ساختار یا در ظاهر آن به وجود بیاورید که آن را به عنوان یک تصویر اختصاصی خود استفاده کنید.
اصول طراحی را بشناسید: شاید برای شما رنگ زرد تفاوت چندانی با رنگ قرمز نداشته باشد و به شکل دلخواه از آن استفاده کنید. اما روانشناسی رنگها توصیه میکند که هر کدام از آنها میتواند تاثیر بسزایی روی مخاطب شما داشته باشد.
با نرمافزارهای گرافیکی آشنا شوید: برای تولید محتوای تصویری جذاب، میتوانید از نرم افزارها و اپلیکیشنهای گوشی هوشمند خود استفاده کنید. در ادامه این بخش تعدادی از این نرمافزارها معرفی میشوند.
معرفی ابزارهای تولید محتوای تصویری
Adobe Spark
Adobe Spark، یک ابزار تولید محتوای تصویری سریع است که به شما اجازه میدهد که به آسانی متن، عکس و ویدئو را با یکدیگر ترکیب کنید و به راحتی از این طریق، داستان خود را برای دوستانتان بگویید.
Befunky Graphic Designer
به کمک این ابزار، شما میتوانید به سرعت عکسها را با یکدیگر ترکیب کنید و کنار هم قرار دهید و حتی کارت، بروشور و پوستر تهیه کنید.
Canva
این ابزار چندمنظوره است و بخشهای متنوعی دارد. تصاویر مختلف، تغییرحجم عکسها، ساخت لوگو، ایجاد گلاژهای مختلف تصویری و اینفوگرافیک از بخشهای مفید و مورد استفاده کانوا است.
یک مقاله ویدئویی از این سایت تهیه کرده ایم که می توانید از این لینک برای خودتان عکس های و … جذاب تولید کنید.
PiktoChart
پیک تو چارت امکانات بینظیر و متنوع و ساختار ساده و قابل فهمی دارد. شما با استفاده از آن، میتوانید دادهها و اطلاعات خود را در قالب اینفوگرافیک دربیاورید.
تولید محتوای صوتی
چطور میتوانید پادکست اختصاصی خودتان را تولید کنید؟
یک روز، حین انجام کارهای روزمره پادکست گوش میدادم که مامانم پرسید: چی گوش میکنی و زمانی که گفتم پادکست تعجب و چشمهای گردشدهاش را دیدم و فهمیدم طور دیگری باید توضیح دهم. پس گفتم:
“پادکست تقریبا همان رادیوست، فقط فرقش این است که میتوانی هر وقت و هرجا دلت خواست و هر موضوعی دوستداری را با یک اپلیکیشن روی گوشی همراهت گوش کنی”. محتوای صوتی با پادکست یکی از انواع تولید محتواست که این روزها مورد توجه افراد مختلف قرار گرفته است.
البته لازم است بگویم، محتوای صوتی دو دسته است:
-
پادکست
-
کتاب صوتی
ولی تمرکز صحبت ما در محتوای صوتی، روی پادکست است.
پادکست، یک فایل صوتی با هدف اطلاع رسانی، آموزش و یا رساندن پیامی درباره که موضوعی خاص است.
پادکستها مثل برنامههای تلویزیون نیستند که مجبور باشید ساعتی را فقط به دیدنشان اختصاص دهید و نتوانید کار دیگری انجام دهید، مثل رادیو هم نیستند که موج رادیویی با قانونهای خاص داشته باشند.
اهمیت تولید پادکست
این جمله معروف را شنیدید که میگوید:
” فقط صداست که می ماند؟ “
این جمله کاملا درست است. صوت نوعی انرژی است که هیچ وقت از بین نمیرود. مثال واضح آن صدای مادرتان است. شما هنوز هم صدای مادرتان، ریتم و آهنگ کلامش را از کودکی به یاد دارید.
پس پادکستها میتوانند ماندگاری طولانی داشته باشند. محتوای صوتی تاثیرگذاری بیشتری نسبت به محتوای متنی دارد و پادکستها راهکاری هستند که میزان علاقه و توجه مخاطب به محتوای شما را بیشتر میکند.
- پادکست باعث ایجاد ماندگاری در ذهن مخاطب شما میشود؛
- با تولید پادکست یک تجربه عالی را برای کاربران خود ایجاد میکنید و باعث افزایش رضایتمندی مخاطبین خود میشوید؛
- حجم محتوای صوتی نسبت به تصویری پایینتر است؛
- پادکست برای کاربران نابینا یک فرصت طلایی است؛ پادکست را میتوان در زمانهای مرده گوش داد. درحال رانندگی، کارهای منزل، ترافیک، واگنهای شلوغ مترو و…
- پادکست باعث افزایش مهارت شنیدن و قدرت تمرکز میشود و قدرت تصویرسازی ذهن را هم افزایش میدهد.
پادکست چه کاربردهایی دارد؟
درباره محتوایی پادکست بسازید که خودتان بیشتر به آن علاقه دارید. برای تولید پادکست لازم نیست به مخاطب چند صدهزار نفری داشته باشید. به این فکر کنید تعدادی از آدمها هستند که علاقهای مشترک با شما دارند. علاقه به فیلم، ورزش حیوانات خانگی، دستورات آشپزی، داستانهای جنایی و هر چیز دیگری.
قالبهای مختلف پادکست
پادکستهایی که شما تولید میکنید، میتواند قالبهای مختلفی داشته باشد. مثلا:
1- خودتان به تنهایی درباره موضوعات مختلف و مورد علاقهتان صحبت کنید، آن را ضبط و بعد منتشر کنید؛
2- پادکست شما میتواند درقالب مصاحبه و یا گفت و گوهای چندنفره با دوستانتان باشد؛
3- شما میتوانید پادکست داستانی داشته باشید و موضوع خود را در قالب داستان تعریف کنید و یا حتی کتابهای مختلف را بخوانید و به صورت صوتی منتشر کنید؛
4- شما میتوانید آموزشهایی که دارید را به صورت صوتی تهیه و منتشر کنید؛
نکات لازم در تولید پادکست
کوتاه و به اندازه باشد: شما که در آغاز کار هستید، بهتر است از فایلهای صوتی کوتاه بین 20 الى 25 دقیقه و یا کمتر مثلا 15 دقیقه شروع کنید.
اینطوری میفهمید مخاطب واقعی شما و آیا خواسته او با پادکست شما برآورده میشود یا خیر و در صورت استقبال کم کم زمان را افزایش دهید.
هدف مشخص داشته باشید: مشخص کنید پادکست شما قرار است طنز باشد، مصاحبه باشد، موسیقی باشد یا… اگر بهدرستی هدف روشن باشد میدانید که باید چه کار کنید و چه موضوعی را دنبال کنید.
مثلا اگر موضوع کتابخوانی است، چه کتابی با چه صدایی خوانده شود تا بتواند مخاطب خاص را جذب کند.
نظرسنجی کنید: شما باید رضایت مخاطب را جلب کنید و این رضایت به راحتی به دست نمیآید. به نظرات او توجه کنید.
به صفحه نظرسنجیها دقت کنید و بفهمید آنها چه میخواهند، چه انتقادی دارند، علایق آنها چیست و سعی کنید همه آنها را رعایت کنید.
پادکست با کیفیت بسازید: در ضبط پادکست خود دقت کنید، تا صدا دلنشین و گوشنواز باشد. لحن شما مهم است و این لحن باید در همه پادکست حفظ شود. همچنین سعی کنید، صدایتان را با وسایل با کیفیتتر ضبط کنید.
باید در محیطی مناسب و به دور از سر و صدا شروع به ضبط محتوا کنید. مثلا در اتاقی با پنجرهای مشرف به خیابان که صدا و شلوغی زیاد است، قطعا امکان ضبط صدا وجود ندارد.
برنامهریزی داشتهباشید: شاید در شروع تولید پادکست ندانید که باید با چه زمان بندی پادکست خود را منتشر کنید. مثلا هریکشنبه؟
بهتر است که پادکستتان را با فاصلههای کوتاه منتشر کنید تا مخاطب در ارتباط پیوسته با شما باشد البته تا زمانی که از کیفیت نیفتد و همچنان جذاب باشد.
چطور پادکست بسازید؟
برای ساخت پادکست چیزهای ویژه و خاصی لازم نیست! لازم نیست فكر تامین تجهیزاتی مثل میکروفون با نرمافزارهای حرفهای باشید.
برای ساخت پادکست شما و حداقل در مراحل اولیه به هیچ چیز جز گوشی موبایلتان نیاز ندارید. خبر خوب دیگر اینکه برای شروع نیاز به صداسازی و پرورش صدا هم نداريد! لازم نیست صدایی شبیه دوبلورها داشته باشید. اما یک چیز مهم است، نحوه روایت. این که، چه جاهایی بهتر است مکث کنید، چه جاهایی لازم است ریتم حرفهایتان را تند یا کند کنید، آیا لازم است از موزیک استفاده کنید یا نه و جزئیاتی از این دست.
شما باید مدام و مدام پادکست گوش کنید.
بعد از ضبط پادکست شما باید آن را از طریق کانالهای مختلف ارتباطی انتشار دهید تا به گوش دوستانتان برسد. کمی بعدتر که حرفهایتر شدید من به شما کمک خواهم کرد تا آن را از طريق پلتفرمهای انتشار پادکست منتشر کنید تا افراد بیشتری بشنوند و لذت ببرند.
تولید محتوای ویدئویی چیست؟
قدرت تولید محتوای ویدیویی را در جذب مخاطب و انتقال پیام دست کم نگیرید!
این روزها افراد در فضای آنلاین بیشتر دنبال بستههای کوچک اطلاعاتی هستند که سریع در اختیارشان قرار بگیرد. یکی از کارهایی که شما میتوانید برای کوچک کردن بستههای محتوایی انجام دهید استفاده از محتواهای ویدئویی و تصویری است.
محتوای ویدئویی، پیشروترین نوع محتوا در عصر حاضر است. با ویدیوها مفهوم شما همراه با تصویر و صدا به مخاطب منتقل میشود و درک آن آسانتر است.
انواع محتواهای ویدئویی عبارتند از:
-
تلفیقی
-
استاپ موشن
-
موشن گرافیک
-
ویدئو رئال (واقعی)
انواع تولید محتوای ویدئویی
ویدئوهای آموزشی
در ویدئوهای آموزشی درباره یک موضوع یا روش استفاده از چیزی توضح داده میشود.
ویدئوهای تبلیغاتی
در این نوع ویدئوها، با جملات توصیفی درباره موضوعی اطلاعرسانی یا آگاهی بخشی انجام میشود.
ویدئوهای علمی
در ویدئوهای علمی هدف اصلی توضیح یک مطلب یا محصول درقالب یک فیلم کوتاه است.
ویدئوهای سخنرانی
ویدئوهای سخنرانی میتواند جنبه تبلیغاتی، علمی و یا معرفی محصولات را داشته باشند.
تکنیکهای تولید محتوای ویدئویی
- انتخاب عنوان مناسب برای ویدیوها؛
- تهیه ویدئوهای مفید، مختصر و با حجم کم؛
- استفاده از موسیقی، گوینده و یا زیرنویس برای تشریح ویدئو؛
- استفاده از شبکههای اجتماعی مختلف برای انتشار بیشتر ویدئوها؛
- اصلاح و ادیت ویدیوها با استفاده از نرمافزارهای مختلف برای جذابیت بیشتر آنها؛
مزایا و معایب تولید محتوای ویدئویی
معایب تولید محتوای ویدئویی:
1- تولید محتوای ویدئویی گاهی اوقات نیازمند تخصص و به کارگیری تکنیکهای خاصی است؛
2- تولید ویدئوها به زمان و انرژی زیادی نیاز دارند؛
3- برای تهیه برخی ویدئوها به وسایل فیلمبرداری پیشرفته نیاز است؛
4- برای تشریح فیلم به گوینده با صدای گوش نواز نیاز است؛
5- عده زیادی از کاربران به دلیل حجم بالا و سرعت کم اینترنت تمایل زیادی برای دانلود کردن ویدئوها ندارند.
مزايا تولید محتوای ویدئویی:
1- شرح و توصیفات به طور مختصرو بدون ابهام؛
2- جلب نظر کاربران و در نتیجه افزایش تعداد مخاطب؛
3- کاهش احتمال کپیبرداری توسط دیگران؛
4- انتشار و بازنشر ویدئو در شبکههای مجازی؛
5- تاثیرگذاری بیشتر ویدئوها بر مخاطبان.
نکات کلیدی برای تولید محتوای ویدئویی
موضوع خود را انتخاب کنید:
برای انتخاب موضوع، اول از همه باید مخاطب خود را در نظر بگیرید و نیازهایش را بشناسید. وقت خود را به تحقیق و شناسایی موضوعاتی که مخاطب شما بیش از همه چیز به آنها علاقه و نیاز دارد، اختصاص دهید و بعد موضوع خودتان را به یک ایده ی مشخص برسانید.
قالب محتوای خود را انتخاب:
بسته به موضوع ویدئوی خود انتخاب کنید که از چه قالبی استفاده خواهید کرد. ویدئوی واقعی، انیمیشن، استاپ موشن، ویدئوهای تعاملی و یا ترکیبی از این موارد.
فیلمنامه و سناریو بنویسید:
اولین و مهمترین کار قبل از ساخت ویدئو، نوشتن یک فیلمنامه است. نوشتن فیلمنامه و سناریو، ایده خوبی برای تمرکز بر آنچه میخواهید نشان دهید، است.
ویدئو را ضبط و ویرایش کنید:
پس از به انجام رساندن تمامی موارد ذکر شده، میتوانید ضبط ویدئو را آغاز کنید. برای ساخت یک ویدئوی عالی نیاز نیست که متخصص باشید. هرکسی میتواند با کمی تمرین بهترین ویدئوها را تولید کند.
ویدئو را ضبط و منتشر کنید:
اکنون به مرحله پایانی میرسید. اولین قدم برای انجام آن، گرفتن خروجی از نرم افزار ویرایشگر ویدئو به صورت یک فایل است. بهترین رویکرد گرفتن خروجی از ویدیو به صورت mp4 است. وقتی ویدئو تولید شد، زمان آن است که در اختیار مخاطبان خود قراردهید. ویدئوی خود را در کانالهای مختلف و شبکههای اجتماعی منتشر کنید. در قدم بعدی من به شما کمک خواهم کرد تا آن را در شبکههایی مانند یوتیوب و آپارات پخش کنید تا افراد بیشتری آن را ببینند.
معرفی ابزارهای تولید محتوای ویدئویی با تلفن همراه
Quik
این اپلیکیشن برای افراد مبتدی بسیار کاربردی است. امکانات متنوعی مثل تنظیم فونت، فیلتر، گرافیک و سبکهای ویدئویی مختلف دارد.
Inshot
تقریبا بهترین برنامه ویرایش ویدئو با گوشی هست با قابلیتهای اضافه کردن متن روی ویدیو، برش و حذف یک قسمت از ویدیو و…
KineMaster
با این اپلیکیشن میتوانید ویدئوهای حرفهای بسازید. نوشته روی فیلم بنویسید، لوگو اضافه کنید، قسمتی از فیلم را حذف کنید و…
FilmoraGo
از اپلیکیشن های رایگان و پرکاربرد با قابلیت معکوس کردن ویدئو، دارای افکتهای خیلی متنوع و دارای سیستم هوشمند زوم بر روی تصاویر …
در این فصل مقاله خواندید که، عصر اینترنت و دیجیتال، امکان ایجاد انواع مختلفی از محتوا را فراهم کرده است و خلاقیت در تولید محتوا نقشی مهم دارد.
شما برای این که بتوانید یک تولیدکننده خوب محتوا باشید و مخاطب خودتان را جذب کنید، باید ایدههای متعددی داشته باشید و در اجرایی کردن ایدههای خود، خلاقانه عمل کنید.
پس باید قبل از تولید محتوا، قالب مناسب آن را انتخاب کنید و ببینید کدام قالب محتوایی پیام شما را بهتر به مخاطب منتقل میکند.
من در این مقاله سعی کردم، با معرفی انواع مختلف محتوا و فرمتهای آن، شما را برای تولید محتواهای خلاقانه آماده کنم.
اما بدانید که، مثل هر کار دیگری، تولید محتوا هم نیازمند برنامهریزی و صرف وقت است. در قالبهای مختلف محتوا تولید کنید، برای دوستانتان بفرستید و نظرشان را بپرسید. با چندبار شکست ناامید نشوید و از کارهای دیگران تقلید نکنید. راه و رسم آنها را یاد بگیرید اما در نهایت، روایت و سبک خودتان را داشته باشید.