بعد از راه اندازی وبسایت برای رسیدن به فروش بالا و شناخته شدن در مخاطبان هدف باید در دنیای وب شناخته شویم. پس برای اینکه افراد زیادی فارغ از موقعیت جغرافیایی یا اندازه کسب و کارشان بتوانند برای محصول خود در بستر وب تبلیغ کنند. نیازمند شکل جدیدی از بازاریابی با نام بازاریابی آنلاین دارند. مهمترین اهداف این نوع از بازار یابی افزایش آگاهی نسبت به برند، تولید لید و پیدا کردن مشتریهای جدید است.
بازاریابی اینترنتی چیست؟
بازاریابی اینترنتی، که به نامهای بازاریابی آنلاین و یا بازاریابی الکترونیکی هم شناخته میشوند در حقیقت مجموعهای از ابزارها و متدها برای فروش محصول و ارائه خدمات به صورت آنلاین و در بستر اینترنت هستند. بازاریابی اینترنتی در واقع مجموعهای از روشهای ایمیل مارکتینگ، بهینه سازی موتور جستجو، شبکههای اجتماعی، تبلیغات آنلاین و … است. هدف شما در بازاریابی آنلاین تبدیل کاربران اینترنتی که در حال جستجو، خرید، تفریح و گپ و گفت در شبکههای اجتماعی هستند به مشتری است.
در بازاریابی سنتی برای تبلیغ یک محصول استفاده از روشهایی چون تبلیغات بنری، چاپ تراکت تبلیغات تلویزیونی و رادیویی مرسوم است. در این نوع بازار یابی درصورتیکه بعد از تبلیغات با افزایش فروش مواجه شویم هیچ ابزار آنالیزی برای تخمین بازده هر کدام از این روشها وجود ندارد. در صورتی که در بازاریابی آنلاین شما میتوانید با صرف هزینهای کمتر تبلیغات هدفمند خود را اجرا کنید در تمام مراحل کمپین آن را بررسی کنید تا برای رسیدن به نتیجه مطلوب تغییرات مناسب را اجرا کنید.
بازاریابی آنلاین شامل ۷ زیر شاخه اساسی زیر میشود:
١. سئو (SEO) یا بهینه سازی برای موتورهای جستجو
Search Engine Optimization) SEO) به معنای بهینه سازی برای موتورهای جستجو است. سئو به منظور کسب رتبههای اول در نتایج جستجو گوگل و افزایش ترافیک سایت مورد استفاده قرار میگیرد. سئو قویترین کانال بازاریابی آنلاین است به طوری که ۶۷ درصد کلیکها در گوگل به ۵ نتیجه اول اختصاص داده میشود.
۲. بازاریابی موتورهای جستجو یا SEM
SEM یا بازاریابی موتورهای جستجو در اصل نسخه پولی سئو SEM با خرید رتبههای اول نتایج جستجو برای کلمه کلیدی خاص به منظور افزایش ترافیک ورودی تلاش میکند. معروفترین ابزار بازاریابی موتورهای جستجو Google AdWords است. به احتمال زیاد شما این ابزار را با نام “تبلیغات گوگل” شنیدهاید. تبلیغات گوگل به شما این امکان را میدهد که با پرداخت مبلغی مشخص برای یک عبارت کلیدی خاص به ازای هر کلیک (CPC) وبسایت شما را نمایش دهد. هزینههای پرداختی به ازای هر کلیک با توجه به کلمه کلیدی اصلی و زمانهای مختلف متغیر است. توصیه میکنیم از این استراتژی مواقعی که درآمد حاصل از آن هزینههای گوگل ادورز را پوشش میدهد استفاده کنید.
٣. بازاریابی محتوایی Content Marketing
در بازاریابی محتوایی تمرکز اصلی بازاریابها روی تولید و انتشار محتوای هدفمند و با ارزش به مشتریان بالقوه است. هدف بازاریابی محتوایی جذب مخاطبین جدید و حفظ مخاطبین قبلی با دادن ارزش به آنها صورت میگیرد. در استراتژی بازاریابی محتوایی علاوه بر محتوای متنی از فایلهای ویدئویی، پادکستها، کتابهای الکترونیکی، عکسها و اینفوگرافیکها هم باید استفاده کرد.
۴. بازاریابی شبکههای اجتماعی (SMM)
یکی دیگر از روشهای آنلاین مارکتینگ بازاریابی شبکههای اجتماعی است. با توجه به حضور گسترده و میلیونی کاربران فعال شبکههای اجتماعی مانند: اینستاگرام، توییتر، تلگرام و… در صورت بازاریابی مناسب در این شبکهها میتوان برای هر کسب و کاری مخاطبان زیادی را جذب کرد که منجر به افزایش فروش میشود. بهتر است این نکته را در نظر داشته باشید که شبکههای اجتماعی نباید به طور مستقیم برای فروش استفاده شوند، بلکه این شبکهها فقط به عنوان ابزاری برای کمک به فروش بیشتر هستند.
۵. تبلیغات کلیکی یا PPC
یکی از روشهای پر بازده در تبلیغات آنلاین،تبلیغات کلیکی (pay per click) است. شرکت سرویس دهنده تبلیغات شما را در وبسایت یا اپلیکیشن مورد نظر قرار داده و تنها به ازای هر کلیکی که روی تبلیغ انجام شود هزینه پرداخت میکنید. با هدفمندسازی و بهینه سازی کمپینهای تبلیغات کلیکی میتوانید تبلیغاتتان را در زمان درست، تنها به مخاطبان هدفتان نمایش داده و بهرهوری کمپینتان را افزایش دهید.
۶. بازاریابی وابسته یا همکاری در فروش
(Affiliate Marketing) افیلیت مارکتینگ از روشهای بازاریابی است که مستقیماً بر فروش محصول تأثیر میگذارد. هزینه این بازاریابی به صورت پورسانتی حساب میشود. تبلیغ محصول یک شرکت دیگر را روی وب سایت خود افیلیت قرار میدهید و اگر این تبلیغات منجر به فروش محصول شود، صاحب محصول به شما مبلغی به عنوان ناشر افیلیت که بازاریابی محصول را انجام دادهاید، پرداخت میکند.
۷. بازاریابی ایمیلی یا ایمیل مارکتینگ
یکی از ابزارهای ضروری برای هر کسب و کاری بازاریابی ایمیلی یا ایمیل مارکتینگ است که شکلی از بازاریابی مستقیم یا direct marketing محسوب میشود. با استفاده از روش ایمیل مارکتینگ میتوان یک ارتباط بیشتر و عمیقی را با مشتریان احتمالی برقرار کرد. در این ارتباط یک ایمیل به گروهی از افراد برای معرفی، ترویج خدمت یا محصول ارسال میکنیم.
مزایای بازاریابی آنلاین
- کم ریسک است.
- هزینه کمتری نسبت به هر روش تبلیغاتی دیگر دارد.
- امکان اندازه گیری و پیگیری نتایج وجود دارد.
- هم برای بازاریاب و هم برای کاربر بازدهی سریع دارد.
- مخاطبان مناطق خاص و جمعیتی را هدف قرار میدهند.
- بازاریابی و دسترسی جهانی دارد.
- ۲۴ ساعته و بدون تعطیلی دارد.
- امکان شخصی سازی وجود دارد.
- باعث به وجود آمدن روابط و تعامل بهتر در فروش میشود.
- امکان بررسی رفتار مشتری برای فروش بیشتر وجود دارد.
هرچند قدم گذاشتن در مسیر بازار یابی اینترنتی ممکن است سخت به نظر بیاید اما بعد از گذشت مدتی با شرایط و فعالیتهای موردنیاز آشنا شده و از آن لذت میبرید. جالب است بدانید بازاریابی آنلاین میتواند جزء جدایی ناپذیر هر نوع کسب و کاری بزرگ یا کوچک باشد. این مسئله باعث میشود حتی کسب و کارهای محلی به منظور خدمت رسانی بیشتر برای گسترش کسب و کارشان فعالیتهای گفته شده را برای خود لحاظ کرده و از سودآوری حاصل از آنها استفاده کنند.
ما در آیجیتالی منتظر دریافت نظرات شما در مورد این مقاله هستیم.