تولید محتوا برای محصول یک سایت فروشگاهی [رایگان]

تولید محتوا برای محصول یک سایت فروشگاهی

یکی از چالش برانگیزترین چیزهایی که برای محتوا سر راه هر مدیر سایت قرار دارد، اینست که برای هر یک از انواع سایت ها چطور محتوا تولید می شود؟

در حقیقت چیزی که در مورد محتوا متوجه شده ایم اشتباه است، محتوا با این هدف تولید می شود که از بین افراد جامعه کسانی را شناسایی کند که توانایی خرید از ما یا تبدیل شدن به مشتری ما را دارند!

تعریف مشتری: از نظر ما مشتری کسی است که در وضعیت تجاری  “مخاطب، کاربر، بیننده، تماشاگر و… ” قرار دارد و برای یک “سازمان، شرکت، برند، فرد، مجموعه و …” پتانسیل تجاری(پولسازی و منفعت مالی و…) دارد.

در زبان انگلیسی بیشتر کسب و کارها به جای لغاتی که معنی خریدار یا مشتری را میدهند (مثل: Buyer, Purchaser, Client) از واژه Customer استفاده می کنند (که به واژه Consumer به معنی مصرف کننده هم نزدیک است).

امروزه Customer به عنوان نسخه ای پیشرفته تر از Client در نظر گرفته می شود، چون Customer یک Client است که اجازه میدهد تا تولید کننده محصول، بتواند محصولاتی که تولید کرده است را بر اساس نیاز  Customer توسعه داده و بهینه سازی کند و Customer چون یک Client همیشگی است، آن را تهیه می کند. به همین دلیل مشتری کسی است که از شما خرید کرده و دوباره این شانس را پیدا میکنید که از شما خرید کند.

واژه کاستومر Customer در اصل از لاتین قرون وسطایی وارد فرانسه و بعدها انگلیسی شده و در اصل از آن برای صدا کردن کسی استفاده می شده که مالیات و خراج های حکومتی و باج های داروغه ها و… را جمع آوری می کرده است.

اکنون که میدانید مشتری چیست و چه گونه با آن تعامل پیدا میکنید باید بدانید که اگر شما میخواهید یک محتوا منتشر کنید باید هدفتان رساندن سود به کسب و کارتان باشد که میتواند (برای فروش محصول، آموزش کارمندان، آموزش کاربران و …) استفاده های متنوعی داشته باشد اما در هر شرایطی قرار است محتوا به شکلی به شما سود برساند!

بنابراین هدف تولید محتوا یک چیز است که آن را “منافع” نام گذاری می کنیم!

اکنون باید پاسخ این پرسش ساده را بدانید:

اما قبل از آن اصلا بیایید ببینیم این محتوایی که صحبتش را می کنیم، واقعا چیست؟ برای مطالعه بیشتر می توانید مقاله تولید محتوا چیست را دنبال کنید.

هدف محتوا در سایت فروشگاهی چیست؟

خب یقینا فروش محصولات است و چه زمانی محصولات فروش می روند؟ زمانی که به دست کاربر برسند یا کاربران آن را ببینند و از آن استقبال کنند!

و برای استقبال کاربران و دیدن شدن در گوگل، سایت باید خوب باشد و نه فقط محتوا بلکه اقتدار دامنه و معماری سایت سه اصل اساسی محبوبیت یک فروشگاه در گوگل هستند و امروز میخواهیم شما را با تولید محتوای اصولی برای سایت فروشگاهی آشنا کنیم. این آموزش صرفا برای کاربران خاص آیجیتالی تهیه شده و اولین بار به زبان فارسی ارائه می شود!

همچون رویه ای که قبلا برای تولید یک محتوای عادی کار خود را پیش می بردیم، کارهای زیر را باید انجام دهیم:

  1. مشخص کردن کلمه کلیدی و موضوع (محصول و نوع آن)
  2. تحقیق در مورد رقبا و پتانسیل کلمه کلیدی
  3. تولید محتوای حرفه ای برای محصول
  4. افزایش تعامل کاربر با محتوا و کاهش نرخ پرش
  5. رسیدن به هدف نهایی: خرید محصول توسط کاربر

کلمه کلیدی ما: تلویزیون سامسونگ فول اچ دی

کلمه کلیدی (کلید واژه) را باید در ابزارهای حرفه ای خودمان یعنی گوگل کیورد پلنر، کیورد تول و ماز وارد کنیم تا نتایج جدیدی را مشاهده کنیم و وضعیت کلید واژه را بهتر درک کنیم، در ابتدا در گوگل کیورد پلنر آن را وارد میکنیم:

و نتایج را میبینیم:

اکنون که نتایج را بررسی کردیم، خود کلمه کلیدی “تلویزیون سامسونگ فول اچ دی” را در کیورد تول هم وارد میکنیم؛

به تصویر روبرو نگاه کنید و کلمات کلیدی را بررسی کنید:

چه اتفاقی افتاد؟ به جای اینکه کلید واژه های دیگری به من تحویل دهد، دقیقا برای من مشخص کرده که مردم چطور از کلید واژه “تلویزیون سامسونگ فول اچ دی” استفاده می کنند:

  • تلویزیون سامسونگ فول اچ دی 50 اینچ
  • تلو یزیون سامسونگ فول اچ دی 1080
  • تلو یزیون سامسونگ فول اچ دی اسمارت

و همینطور کلمات میتوانند گسترش پیدا کنند، و شاید اینکاری باشد که دیگر مدیران سئو انجام میدهند، اما یک تکنیک جدید و ویژه دیگر را هم بیاموزید:

به جای اینکه کلید واژه “تلویزیون سامسونگ فول اچ دی” را در محتوای خودتان استفاده کنید، باید از کلمات زیر استفاده کنید:

  • سامسونگ
  • Samsung
  • فول اچ دی
  • Full hd
  •  Fhd
  • کیفیت
  • نمایشگر
  • اینچ
  • 1080
  • و … که مربوط به توصیف یک تلویزیون هستند!

اکنون که میدانید یک محتوا در مورد “تلو یزیون سامسونگ فول اچ دی” چه چیزهایی را باید پوشش دهد، باید بدانید چقدر برای این کلمه محتوا تولید کنید!

 

 

 

 

اولین کاری که میکنید اینست، کلمه کلیدی را در سایت ماز در ابزار کلید واژه این سایت وارد کرده و اطلاعات مربوطه را ببینید:

سختی و برتری هر دو برای این کلمه کلیدی پایین هستند، بنابراین شما رقیب های بزرگی برای گرفتن این کلمه کلیدی ندارید!

همچنین در علامت های DA برای شما مشخص شده که رقیب های شما در صفحه اول (در تصویر 3 رقیب نمایش داده شده است) چه قدرتی دارند (که برای شما مشخص می شود میتوانید بالاتر از آنها باشید یا نه!)

  • رتبه اول: سایت اصلی سامسونگ – اقتدار دامنه 92 – اقتدار برگه 46 (تعداد بک لینک: نامشخص)
  • رتبه دوم: عمو یادگار – اقتدار دامنه 27 – اقتدار برگه 22 (تعداد بک لینک: نامشخص)
  • رتبه سوم: بانه سرویس – اقتدار دامنه 32 – اقتدار برگه 27 (تعداد بک لینک: نامشخص)

اکنون رقیب های شما هم وضعیت مشخصی برایتان دارند، در مورد قدرت، سختی، میزان جستجو و برتری کلمه کلیدی هم اطلاعات کامل به دست آورده اید و وقت آن رسیده از این آنالیز یک نتیجه بسازید و بر اساس آن محتوا تولید کنید:

سختی کلمه و رقیب ها وضعیت خوبی دارند اما میتوانید به راحتی بالاتر از آنها قرار بگیرید، بنابراین یک محتوای خوب، بهینه سازی شده و عالی نیاز دارید، که کلمه کلیدی مربوط به آن به طور کامل پوشش داده شده است.

به نظر ما یکی از بهترین راه های برای چنین محصولاتی، اینست که یک مطالعه موردی از آنها تهیه کنید و برای محتوا استفاده کنید، از خط تولید گرفته تا استفاده و کارکرد آن در منزل و محیط کار و …، چند تصویر و فیلم از آن در حین تماشای فیلم های مشهور و بازی و … به محتوا اضافه کنید تا کاربران کیفیت واقعی آن را ببینند (کاری که دیجی کالا مدتی است آن را شروع کرده)

اکنون شما به این دانش رسیده اید که یک مدل محصول برای فروشگاه، تغییرات زیادی با کلمه کلیدی رقیب ندارد، هر دو در مورد “تلویزیون سامسونگ فول اچ دی AFGKLR 624434” محتوا تولید کرده اند.

بنابراین راهکارهایی که برای شما میتواند کارساز باشد در زیر نوشته شده اند:

  • چک لیست مربوط به تولید محتوا را تمام در محتوای محصول خود رعایت کنید
  • از بکار بردن بیش از حد کلمه کلیدی پرهیز کنید
  • یک مقدمه، نتیجه گیری و جایزه (وعده، صحبت های خودمانی که در فروش تاثیر دارد، یک تبلیغ و تعریف بی طرفانه از محصول و …) ارائه کنید تا کاربر بداند با خرید تلویزیون چه چیزی بدست می آورد (منظورمان شرکت در قرعه کشی و … نیست، از ارزش و استاندارد بالایی که کاربر با خرید به آن دست پیدا می کند صحبت کنید)
  • وضعیت کلمات کلیدی مرتبط معنایی را دوباره بررسی کنید و سعی کنید بیشتر در مورد تلویزیون (محصول) صحبت کنید
  • میتوانید پیوند یکتای چنین محصولی را با نام brand-model-code بنویسید، مثلا همین تلویزیون میتواند پیوند یکتایی چنین داشته باشد: 624434-shop.ir/samsung-afgklr نام گذاری محصول شما دقیقا نام محصول به انگلیسی و پارسی باشد بسیار خوب خواهد شد، از الگوی زیر استفاده کنید
  • نوع کالا + برند + مدل – مثال های ز یر را ببینید:
    1. تلویزیون + سونی + براو یا 4K
    2. تلویزیون + سامسونگ + اسمارت
    3. تلویزیون + ال جی + ASD09S7E

یک مثال در مورد تولید محتوا؛

چطور برای محصول خود محتوا تولید کنید؟

شما کلمه کلیدی خودتان را مشخص کنید و برای آن جستجو کنید:

اولین کار اینست که نتیجه اول و دوم گوگل را بررسی کنید:

می بینید که کلمات کلیدی اصلی در محتوا از همین بخش ابتدایی برای کاربر دیده می شوند، به این ترتیب کاربر میداند که برگه ای که می بیند برای چه محصولی است! پس شما هم باید کلمات کلیدی را در محتوایتان قرار دهید.

{توجه: بخش Sumsung 50MU7980 Smart LED TV 50 Inch در تصویر، یک ویژگی به اسم “زیر عنوان – سابد هیدینگ Sub Heading” است که برخی قالب های وردپرس هم از آن پشتیبانی می کنند، دیجی کالا از این ویژگی استفاده کرده و نام انگلیسی محصولش را در همین قسمت نوشته است. به عبارت دیگری، دیجی کالا برای نام محصول خود یک نام اصلی و یک نام دوم استفاده کرده است! – این مورد مربوط به سئو تکنیکال و حرفه ای است که آموزش داده خواهد شد}

یکی دیگر از کارهایی که باید در محتوای خود انجام دهید، اینست که کلمه کلیدی را حتما در دستور کار خود قرار دهید و مطابق با استانداردی سئو از آن استفاده کنید. ولی مراقب باشید بیش از حد یا به شکلی غیر منطقی آن را تکرار نکنید (مثل پیام های بازرگانی صدا و سیما نباشد)!

در چند مورد جستجوی بررسی شده، متوجه شدیم اگر کلمه کلیدی به شکلی استاندارد در محتوا استفاده شود، تاثیر مثبت دارد و کمک میکند گوگل درک بهتری از محتوا داشته باشد:

سایتی که رتبه اول را دارد -> در محتوای خود 50 بار کلمه کلیدی را تکرار کرده است!

بنابراین مدل محصول (همان کلمه کلیدی) را اگر تکرار کنید نتیجه به مراتب بهتری دریافت میکنید، باید بدانید که چگالی کلمه کلیدی (نسبت کلمه کلیدی به کل کلمات محتوا) را باید حفظ کنید و به اندازه کافی از آن استفاده کنید.

یکی از اشتباهاتی که کاربران در مورد تولید محتوا برای سایت فروشگاهی انجام میدهند اینست که نگاه گوگل به سایت فروشگاهی را درک نمی کنند!

به نظر می رسد گوگل هنوز برای سایت های ایرانی نمیتواند تشخیص دهد که کاربر در سایت پرداختی انجام میدهد یا نه!

به همین دلیل، شاید خرید کردن یک کاربر از یک سایت فروشگاهی یک فاکتور رتبه بندی نباشد، اما کاربر وقتی در سایت شما بماند و محصولات را بررسی کند! یک سیگنال برای گوگل ارسال می شود و سایت به عنوان یک فروشگاه بهتر شناخته می شود چون کاربران در سایت مانده و محصولات را بررسی می کنند!

با این توضیحات و شناختی که گوگل از سایت های فروشگاهی ایرانی دارد، باید از کلمه کلیدی محصول استفاده کنید تا بتوانید درک درستی از محتوا برای گوگل فراهم کنید، از کلمات کلیدی مرتبط معنایی استفاده کنید تا گوگل بداند دقیقا در مورد چه چیزی صحبت می کنید!

ما دنبال دریافت ترافیک کاربرانی هستیم که جستجوهای چند سیلابی (کلید واژه دم دراز) انجام میدهند و دقیقا دنبال محصولات مشخصی هستند!

بنابراین یک محتوا برای محصول خود تولید کنید، در مورد ویژگی های آن صحبت کنید، از کلمه کلیدی اصلی و همچنین کلید واژه های مرتبط معنایی استفاده کنید تا بتوانید یک محتوای خوب بنویسید.

بهینه سازی هایی که میتوانند باعث شوند نرخ ماندگاری کاربر در برگه(Time on Page) افزایش پیدا کند:

  1. داشتن ویدیو برای محصول(پیشنهادی)
  2. داشتن بخشی برای بررسی محصولات
  3. داشتن تصاویر محصول
  4. بخش نظرات خریداران برای محصول
  5. بخش نظر دهی و امتیاز دهی کاربران
  6. نمایش تخفیف ها به شکلی برجسته تر
  7. تخفیف مدت دار با شمارنده

مواردی که باید به فروشگاه خود اضافه کنید تا محصولات در گوگل بهتر دیده شوند:

نظردهی با امکان امتیاز ستاره ای به محصولات که باعث افزایش نرخ کلیک در گوگل می شود و کاربران به آن توجه بیشتری می کنند، به تصویر بالا نگاه کنید، کاربران به سایت هایی که دیگر کاربران به آن امتیاز داده اند، علاقمند هستند. افزونه WP Schema Pro این امکان را فراهم می آورد که یک اسکیما برای محصولات خود بسازید، که علاوه بر امتیاز دهی (که اکثر قالب های فروشگاهی آن را دارند) اطلاعاتی در مورد قیمت و مشخصات محصول هم در گوگل نمایش دهید.

اگر در مورد ساختار محتوای محصول بخواهیم صحبت کنیم، ابتدا باید یادآوری کنیم که نویسنده ها در تولید محتوا باید از یک طرح کلی و چارچوب استفاده کنند. برای محصولات شما باید از چارچوبی به شکل زیر استفاده کنید تا بتوانید کاربر را مجاب به خرید کنید:

  • معرفی – در معرفی باید توضیح دهید کاربرد محصول چیست، چه کسانی به آن نیاز دارند
  • یک فهرست از بهترین ویژگی های محصول و برتری های آن بسازید
  • توضیح شفاف، ویژگی های سودمند، کاربردها و زمینه های اصلی استفاده از محصول بسازید
  • یک بخش را به کاربران، نظرات، پرسش و پاسخ ها اختصاص دهید
  • در یک توضیح کوتاه، یک نتیجه منصفانه و واقعی از خرید محصول برای کاربر ارائه کنید
  • در پایان میتوانید دکمه های فراخوان (مثل خرید یا تماس) را برای محصول قرار دهید

بهترین ساختار ممکن برای یک برگه فروشگاهی! چطور؟

با اینکه ساختن یک سایت فروشگاهی کار آسانی به نظر می رسد اما ظریف کاری های زیادی در معماری چنین سایت هایی وجود دارد که باعث می شود که درآمد یک فروشگاه کاهش یا افزایش پیدا کند یا اینکه تبدیل به یک برند شود و بالعکس (حتی باعث سقوط شود)!

میخواهیم در مورد یک برگه محصول در یک سایت فروشگاهی صحبت کنیم؛ که تمام پتانسیل های لازم برای تبدیل یک کاربر به مشتری را داشته باشد، از این رو باید قالب سایت و طراحی و هزینه هایی که برای این کار تا به الان صورت گرفته است با چنین ساختاری (که پیشنهادی است) همتراز شده و در یک راستا قرار گیرد. به عبارتی دیگر ما یک ساختار برای برگه فروشگاهی پیشنهاد میکنیم و در آن در مورد مزایا و معایب آن هم صحبت کاملی خواهیم داشت.

عناصر یک برگه فروشگاهی

با شماره یک فهرست خویش شروع می کنیم، بیشتر چیزهایی که مدیر یک سایت به آن اهمیت نمیدهد، میتواند وجه سایت را خراب کند و یکی از مهمترین های این فهرست چیزی نیست جز…

  1. فهرست ناوبری کاربر (در بالای سایت)

این فهرست ناوبری که نقشی اساسی در خرید و نرخ تبدیل مشتری دارد، باید چند نکته را در مورد آنها رعایت کرد:

  • کاربران باید بدانند در کجای سایت هستند، مخصوصا وقتی که سایت شما بزرگ بوده و گروه های متنوعی از محصولات مختلف دارد، در یک سایت معمولی شما میدانید در برگه خرید هستید یا انتخاب محصول، اما در یک سایت بزرگ تر مثل دیجی کالا، به نظر شما کاربران باید خودشان بدانند کجا هستند و به یاد داشته باشند از کجا به این برگه آمده اند! یا باید برای آنها مشخص کنید که در کجا هستند. در نهایت پیشنهاد اینست که برای کاربران مشخص کنید کجا هستند. همچنین بجز فهرست ناوبری اصلی که در منو برای کاربر مشخص می کند کجاست، در زیر فهرست، یک نوار مسیر (که به آن پیوندهای ریزه میزه) گفته می شود هم وجود دارد که آدرس های قبلی را برای کاربران مشخص می کند.

به تصویر زیر نگاه کنید:

فهرست ناوبری کاربر (در بالای سایت)

این جا برای کاربر مشخص شده که در چه قسمتی از سایت قرار دارد.

  • در مورد برند میخواهم به کمی اطلاعات دست پیدا کنم، این یکی از گفته های هزاران کاربری است که در طول فعالیت فروشگاه، به ذهنشان می رسد و پاسخ آن باید در دستان شما باشد. باید یک بخشی از سایت را به برند خودتان اختصاص دهید و اگر تازه فعالیت خود را شروع کرده اید حتما در بخش بالایی سایت “درباره ما” را نمایش داده تا کاربران آن را پیدا کنند. این مسئله که در همان بار اول که کاربر به سایت سر میزند و تبدیل به مشتری شود برای خیلی از مدیرهای سایت ها مسئله ای پیچیده و چالش برانگیز است. خیلی کم اتفاق می افتد مردم در مورد خریدشان از سایت شما ساده تصمیم بگیرند، باور کنید تا جایی که یک خودروی فرمول یک میتواند گاز دهد و سرعت بگیرد، مردم هم وسواسی رفتار می کنند و برای خرید دو دل هستند. بنابراین برای بار اول شما به جای اینکه آنها را تبدیل به یک مشتری کنید (که غیر ممکن جلوه می کند) بهتر است آنها را به شکل دیگری تحت تاثیر قرار دهید، برای همین برگه درباره ما که در مورد برند فروشگاهتان و کیفیت محصولات و رضایت مشتریان صحبت می کند در دسترس کاربران باشد تا از کیفیت و سطح خدمات شما مطلع شوند

 

  • صفحه خرید! با مشتری چطور چانه بزنیم؟ شاید این تیتر کمی خنده دار باشد، به هر حال وقتی مشتری چانه میزند تا محصول را ارزان تر بخرد، فروشنده هم از فرصت استفاده می کند و در ازای خرید بیشتر تخفیف می دهد. این رویکرد در سایت فروشگاهی هم به راحتی به شکل های مختلف میتواند استفاده شود. نمونه اصلی آنها اضافه کردن چند مورد محصول پیشنهادی به سبد خرید محصول کاربر است، وقتی میخواهد خریدش را نهایی کرده و پرداخت انجام دهد، محصولات پیشنهادی، مورد نیاز و یا محبوب و… را به وی پیشنهاد دهید، یکی از راهکارهای فروش بیشتر هم اینست که برای مشتری مشخص کنید که اگر فلان محصول را بخرد، میتواند فلان محصول و … را هم با تخفیف بیشتری خریداری کند. این یک چرخه خرید می سازد که میتواند تضمین کننده فروش بیشتر باشد.
  • میخواهم بسته پستی ام در جیبم باشد! اگر چیزی در جیبتان باشد همیشه حواستان به آن خواهد بود، هر وقت از جیبتان خارج شود تقریبا نبودش را به راحتی حس خواهید کرد (البته برخی چیز ها که همیشه گم می شوند را کاری نداریم:)، بسته های پستی هم همین شکلی هستند و مردم دوست دارند از روند ارسال مطلع باشند! یکی از فروشگاه مشتریان ما، پس از تغییراتی که باید انجام میداد، با پیشنهادات لازم برای بهینه سازی، ارسال رایگان را در قسمتی از صفحه تمام محصولات قرار دادند، نتیجه این کارت توجه مشتریان به ارسال رایگان بود و با اینکار درصد فروش به شکلی محسوسی افزایش یافت.

 

  1. اطلاعاتی کامل در مورد محصول اصلی

اگر سری به یک فروشگاه حرفه ای بزنید قطعا در مورد جزئیات و اطلاعات محصول برای شما قسمت مشخصی در نظر گرفته شده تا در مورد محصول اطلاعات کاملی را در اختیار داشته باشید. این کار مهم است چون مشتریان میخواهند در مورد تمام ویژگی های محصول شناخت کاملی پیدا کنند و در صورت نیاز آن را با مدلی که اکنون در اختیار دارند مقایسه کنند تا ببینند چقدر به ارتقای محصول خود نیاز دارند.

اما در یک فروشگاه بزرگ وقتی حجم محصولات بسیار بالاست و طراحی برگه ها کاری دشوار است!

لازم است در چند زمینه مربوط به اطلاعات اصلی محصولات را در نظر داشته باشید تا بتوانید کار خود را به عنوان سازنده یک سایت فروشگاهی به خوبی به پایان برسانید…

  • محصول شما کاری هم بلد است انجام دهد؟ این سوال به ذهن مشتریان می رسد و باید تصاویر محصول شما (اگر کار ساده ای دارد) باید بتواند به آن انجام دهد. مثلا در فروشگاه ماشین حساب خود اگر میخواهید یک تصویر ناب برای محصول خود داشته باشید “باید یک ضرب و تقسیم، یک تصویر کنار چرتکه، یک پیرمرد که چرتکه را کنار گذاشته، یا یک حسابدار حرفه ای با ماشین حساب” تصاویر شما باشند. صرفا به فکر تصویر خود محصول نباشید. اگر “کیف پول” های خلاقانه دارید، نشان دهید “چند کارت عابر و…” در آن جا می شود! مشخص است که محصولات شما هزار کار مختلف انجام نمیدهند، سعی کنید بهترین کارهای ممکن را در تصاویر محصولات به نمایش بگذارید
  • پتانسیل های محصول چیست؟ تصاویر حرفه ای و شیک، انیمیشن، ویدیو و حتی نقد و بررسی همه گزینه هایی هستند که شما باید برای نمایش پتانسیل محصول خود نمایش دهید. اگر کفش فروشی دارید، آن را روی پای یکی مدل ها قرار دهید، از راه رفتن، ورزش کردن و … آن عکس و فیلم تهیه کنید (این کاری است که شرکت ها برای فروش بیشتر انجام میدهند)، همچنین وقتی چنین ویدیوهایی از محصولات و طرز استفاده آنها تهیه کنید، خواهید دید که یک فرهنگ و تجربه کاربری درون سایت خود و مشتریان برند خود ساخته اید

 

  1. گزینه های واضحی در اختیار مشتری قرار میدهیم!

این کاری است که اگر ما فروشگاه داشتیم انجام میدادیم، ما گزینه های خوبی در اختیار مشتریان قرار میدادیم، البته که گزینه ها هر چقدر هم خوب باشند باز هم نیاز است شما آنها را برای مشتریان خود واضح کنید تا آنها بدانند چه چیزی را چطور انتخاب کنند!

اگر لباس هایی که میفروشید رنگ بندی های مختلف دارند، باید کاربران از آن اطلاع پیدا کنند یا نه؟!

به هر حال شما نه آمازون، نه دیجی کالا و نه سایت های دیگری هستید که همینک مشتریان میدانند چطور از آنها خرید کنند، شما که یک فروشگاه جدید برای خودتان می سازید باید بدانید چه چیزهایی به عنوان اصول اولیه وجود دارند که مشتریان برای خرید کردن از شما واقعا به آنها نیاز دارند. اکنون میخواهیم در مورد آنها صحبت کنیم…

  • کدام نوعِ این محصول هنوز فعال است؟ این پرسش نباید در ذهن مشتری به وجود بیاید، با یک اشاره کوچک به وی اعلام کنید کدام نوع محصولات فعال و کدام یک موجود نیست.

این کار را بیشتر فروشگاه انجام میدهند و فروشگاه ساز ووکامرس هم از آن پشتیبانی می کند فقط کافیست قالب شما هم آن را پشتیبانی کند. به تصویر زیر نگاهی بیاندازید:

  • کدام یک را میتوانم انتخاب کنم! این که کاربران به انواع محصول (نسخه های دیگر آن) دسترسی نداشته باشند میتواند یک سردرگمی برای کاربران ایجاد کند و آنها را از خرید محصول منصرف کند. به هر حال آنان باید بدانند چند نوع مختلف از این محصول در دسترس است تا بتوانند آن را خریداری کنند. البته اگر یکی از نوع محصولات غیر فعال باشد باید آن را هم برای مشتریان مشخص کنید. به تصویر زیر دقت کنید:

اگر با تغییر گزینه ها، شرایط فرق می کند (مثلا قیمت تغییر می کند) باید برای کاربر مشخص کنید:

  • محصولات پیشنهادی هم دارید؟

قیمت ها چرا اینطوری هستند؟ یکی از راه کارهای جالبی که در یکی از فروشگاه دیدم این بود که بر اساس آیپی و لوکیشنی که فرد مورد نظر دارد، هزینه های ارسال، قیمت خرید (بر اساس مالیات شهری متفاوت در حکومت ایده آل ایالتی مثل آمریکا)، محصولات پیشنهادی و تخفیف های نزدیک و … به کاربر پیشنهاد می شد. این کاری است که بنیانگذار نت برگ (که ایده آمریکایی خود را در ایران اجرا کرده) در سایت نت برگ آن را استفاده کرده و اگر وارد سایت نت برگ شوید میتوانید بر اساس لوکیشن یا مکان خودتان روی نقشه، تخفیف ها را مشاهده کنید. وقتی چنین تکنولوژی خوبی وجود دارد چرا باید کاربران را مجبور به پر کردن فرم های آدرس و… کرد. از لوکیشن وی به عنوان آدرس پیش فرض استفاده کنید و گزینه تغییر آدرس را به آن اضافه کنید تا یک تجربه کاربری دلپذیر برای کاربرانتان رقم بزنید.

 

  1. ویژگی های محصول با جزئیات

قطعا ویژگی های محصولات و برتری های آن و امتیازاتی که در یک فروشگاه برای یک محصول در نظر گرفته می شود باید برای کاربران مشخص شود و آنها بدانند محصولی که انتخاب کرده اند چه ویژگی های دارد. چند مورد در این زمینه وجود دارد که میخواهم به عنوان گزینه های پیشنهادی حتما در طراحی برگه محصو لات خود از آنها استفاده کنید…

  • به مردم کمک کنید انتظار درستی از محصول داشته باشند! اگر میخواهند هدفونی که میخرند را برای گوش دادن به موسیقی رمانتیک استفاده کنند و ساعت ها زیر باران بمانند، باید بدانند هدفونی که می خرند با آب میانه خوبی دارد یا نه. به همین دلیل پیشنهاد میکنیم حتما هدفون را برای مشتری خود بررسی کنید و از توانایی های آن که صحبت می کنید نقاط ضعف آنها را هم بیان کنید! این کار فروش محصول شما را کاهش نمی دهد!

بلکه فروش را بیشتر هم می کند، به تصویر روبرو دقت کنید، فروشنده چطور ویژگی های محصول خود را بیان می کند:

  • میخواهیم مشتریان عزیزمان محصول مورد نظرشان را پیدا کنند! اگر محصولات ما در فروشگاهمان مناسب نیاز شما نباشد حتما این موضوع را به اطلاع شما خواهیم رساند، از اینکه اعلام کنیم کدام هدفون ها طرح و کدام هدفون ها اصل هستند نباید پرهیز کرد. ما نمیخواهیم شما سردرگم شوید، محصولات اورجینال ما همیشه مشخص شده و قیمت های بالای آنها به خاطر کیفیت، ضمانت و … است، همچنین ما جزئیات محصول و زمینه های کاربرد آن و مشتریانی که از آن استفاده کرده و در مورد آن صحبت کرده اند را در انتهای همین محتوا برای شما مشتری عزیز قرار داده ایم تا بتوانید به بازخورد دیگر مشتریان هم دسترسی داشته باشید و ببینید آنها چطور از محصول استفاده کرده و تا چه حد از آن راضی هستند! پس باید در مورد محصولات، نظرات مشتریان و زمینه های کاربرد محصول را هم برای مشتری قرار دهید!
  • سوالات متداولی که مشتریان ما دارند و ما همه آنها را برای شما مشتری عزیز جمع آوری کرده ایم. در انتها یا بخشی مشخص شده از برگه محصول، پرسش های تکراری و متداول مشتریان را نوشته و پاسخ های آن را برای مشتریان مشخص کنید. حتی میتوانید زمان تحویل، نوع گارانتی و دلیل افزایش قیمت و … (که شاید روزی به خاطر دلار نباشد)! را برای مشتری مشخص کنید تا بتواند با آگاهی کامل محصولی که انتخاب کرده است را خریداری کند.
  • نتیجه گیری، امتیاز محصول و حتی شرایط فروش ویژه؟ این موارد رو در سایت خودتون دارید؟ اگر هست چرا مشتریان نمیتوانند آن را ببینند؟ یکی از شاخصه های هر نقدواره و بررسی محصول، اینست که یک نتیجه گیری، امتیاز دهی به محصول، نمایش نقاط قوت و ضعف محصول و پایان بندی آن است. اگر مشتری به این نتیجه برسد که محصول مورد نظر با نیازهایش تطابق دارد خب حتما آن را تهیه می کند و برشمردن نقاط ضعف محصول به وی کمک می کند محصول بهتری انتخاب کند. باور کنید اگر مشتری نخواهد از شما خرید کند به خاطر ظاهر سایت و صحبت ها و پنهان کاری و نگفتن مشکل یا گفتن مشکل، نظرش را عوض نمی کند. با آنها صادق باشید ولی سعی کنید ویژگی های محصول را هنرمندانه توضیح دهید. به هر حال، امتیاز دادن به محصول چه توسط بررسی کننده (نویسنده) و چه توسط کاربر (مشتری) همگی به نفع شما هستند و به فروش بیشتر کمک می کنند.

 

در پایان

تمام ویژگی هایی که باید یک فروشگاه و برگه محصول در سایت فروشگاهی داشته باشند، صرفا بخشی از یک مجموعه استاندارد برای سایت فروشگاهی بود که شما میتوانید از آنها به عنوان پایه های اصلی یک برگه معمولی استفاده کنید. اما تغییرات در یک فروشگاه میتوانند بسیار زیاد باشند، با یک تغییر کوچک دیجی کالا کار خوبی انجام داده است. آنها یک دکمه × که برای بستن پاپ آپ تصاویر محصول را به “بستن” تغییر دادند و همین تغییر دکمه کمک کرد آنها 0.03% فروش خود را افزایش دهند. یعنی 3 نفر به ازای هر هزار نفر! بنابراین شما میتوانید استراتژی کامل تر، تخصصی تر و البته حرفه ای تری پیاده کنید که طراحی آن نتیجه ساعت ها مطالعه، تحقیق و بررسی و شناخت طرح یک فروشگاه است.

در پایان بندی موضوع محتوای فروشگاهی و ساختار یک برگه فروشگاهی باید عرض کنم تمام اینها زمانی میتوانند به شما کمک کنند در گوگل رتبه خوبی کسب کنید و در آن بمانید اینست که اصول سئو را که یاد گرفته اید به خوبی پیاده کنید. از ساختار دسته بندی و پیوندها گرفته تا صفحه محصول، محتوای تازه و بررسی محصولات (بخصوص انتشار آن در سایت های خبری و …) همه در پیشرفت سایت شما نقشی اساسی دارند و باید مدیریت خوبی روی آنها انجام دهید.

شما می توانید در حوزه محتوا، به صورت تخصصی فعالیت کنید و یا از خدمات آیجیتالی استفاده کنید. برای این منطور می توانید در خصوص خدمات به صفحه سفارش تولید محتوا و در خصوص آموزش حرفه ای به صفحه آموزش تولید محتوا رجوع کنید 🙂