بسیاری از افراد در بدو ورود خود به دنیای فروش اینترنتی نگران هستند. این ترس کاملاً درست است چرا که در فروش اینترنتی به دلیل نداشتن شناخت نسبت به فروشنده، لمس نکردن محصول و عدم امکان تست کالای موردنظر باید با روشهای مخصوص اعتماد مشتریان را بهدست آورد. این اعتمادسازی بین مشتریان و کسب و کار شما نیازمند صبر و تخصص است. با ما در آیجیتالی همراه باشید تا راههای جلب اعتماد مشتریان را برای شما بیان کنیم.
راهکارهای جلب اعتماد مشتریان از نظر فنی
١. کسب مجوز شاخصهای اعتماد و نمادهای تجاری
a. کسب لوگوی نماد اعتماد الکترونیکی
یکی از مهمترین مواردی که نشان دهنده مورد اطمینان بودن یک سایت میتواند باشد، وجود لوگوی نماد اعتماد الکترونیکی در سایت است. نماد اعتماد الکترونیکی که به اختصار اینماد ” Enamad ” گفته میشود، توسط سازمان مرکز توسعهی تجارت الکترونیکی صادر میگردد. با اخذ مجوز اینماد فعالیتهای فروشگاه اینترنتی قانونی شمرده میشود و کاربران با اعتماد بیشتری از فروشگاه آنلاین خرید خود را انجام میدهند.
b. کسب لوگو نشان ملی ثبت (رسانههای دیجیتال)
هویت و صلاحیت صاحب فروشگاه اینترنتی برای فعالیت در دنیای وب احراز میشود. این نشان توسط مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال (ستاد سازماندهی پایگاههای اینترنتی) به آدرس https://logo.samandehi.ir به کسب و کارها اعطا میشود.
c. مجوز کشوری کسب و کار مجازی
برای جلب اعتماد بیشتر مجوز کشوری کسب و کار مجازی را بهدست بیاورید. بر اساس آئین نامه ماده ۸۷ قانون نظام صنفی و پس از انجام استعلامات هویتی و مکانی توسط سازمانهای ذیربط، کسب و کار اینترنتی موفق به دریافت پروانه کسب مجوز کسب و کار از اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی شده است.
با قرار دادن این نمادها در پابرگ سایت یا صفحه تماس با ما به کاربران تازه وارد خود حس اطمینان و آسودگی خیال، برای خرید را میدهید.
٢. کسب گواهینامه SSL
- (SSL (Secure socket Layer به معنی اتصال امن. در واقع یک پروتکل امنیتی استاندارد بر پایه رمزنگاری است و برای برقراری ارتباط امن میان سرور (سایت شما) و مشتری در اینترنت به وجود آمده است. کسب گواهی SSL به مشتریان فروشگاه اینترنتی شما اطمینان کافی میدهد تا اطلاعات کارت اعتباری رمز عبور و اطلاعات بانکی خود را موقع پرداخت در اختیار وب سرور فروشگاه اینترنتی قرار دهند.
- از طرف دیگر کسب پروتکل HTTPS یا گواهینامه SSL برای اخذ اینماد ضروری است.
- از حمله هکرها به سایت شما جلوگیری میکند. میتوان گفت با این کار امنیت سایت خود را تأیید میکنید.
- بر اساس گزارشات گوگل، زمانی که دو سایت با شرایط یکسان اما یکی از آنها بدون گواهی SSL باشد، گوگل آن سایتی را که گواهی اس اس آل دارد معتبرتر شناسایی میکند و در رتبهی بالاتری در جستجوی نمایش میدهد.
برای مطالعه بیشتر دراین مورد به این لینک رجوع کنید.
٣. نبود لینک خطا
لینکهای خراب بی اعتمادی مشتریان را به همراه می آورند. لینکهای خراب یا خطا همان لینکهایی هستند که مخاطبان با کلیک بر روی آنها با صفحهی خطا مواجه میشوند.
۴. پشتیبانی ۲۴ ساعته
برای جلب اعتماد در خریدهای اینترنتی از طریق وب سایت فروشگاهی یا پلتفرمهای دیگر مثل اینستاگرام باید به ایمیل یا پیامهای مشتریان به سرعت پاسخ داد. پاسخ ندادن یا پاسخگویی با تأخیر باعث از صراف خرید مشتری میشود.
۵. تهیه هاست مناسب
هاست یکی از مهمترین پارامترهای جلب اعتماد مشتریان است. به این صورت که با خریدهاست از شرکتهای معتبر و باتجربه احتمال قطع شدن سایت را از بین میبرید. اگر وبسایت شما همیشه و در همهی ساعات شبانه روز در دسترس کاربران باشد اعتماد مشتریان به فروشگاه اینترنتی شما بیشتر میشود.
روشهای طراحی برای جلب اعتماد مشتریان در فروش آنلاین
۱. طراحی صفحه ارتباط با ما
در وبسایت و فروشگاه اینترنتی اطلاعات فروشگاه به همراه شماره تلفن، ایمیل، آدرس و… در صفحهای با نام ارتباط با ما قرار میگیرند. این اطلاعات نشان دهنده هویت فروشگاه و برند است که اطمینان مشتریان را جلب میکند.
٢. امکان پرداخت درب منزل
بیشتر افرادی که برای اولین بار است، قصد خرید از وبسایت فروشگاهی شما را دارند، نگرانی در مورد تحویل خریدشان مانع از نهایی کردن سفارش آنها میشود. برای جلب اعتماد این دسته از مشتریان پرداخت درب منزل بهترین گزینه است.
٣. سیستم نظر سنجی و ثبت دیدگاه در رابطه با محصولات
سیستم نظرسنجی یا ثبت دیدگاه به کاربران جدید کمک میکند، دید بهتری نسبت به وبسایت شما یا کالای مدنظر خود پیدا کنند و با اطمینان بیشتری درباره تهیه محصول خود تصمیم بگیرند.
۴. طراحی صفحه فروم در فروشگاه
برای ایجاد اعتماد بیشتر، با طراحی صفحه فروم به کاربران وبسایت خود امکان بحث و تبادل نظر درباره محصولاتتان را فراهم کنید. این صفحه چون با همراهی مشتریان شما اداره میشود بیشترین کمک را به اعتماد سازی وب سایت فروشگاهی میکند.
۵. وبلاگ فروشگاه
با داشتن بلاگ در فروشگاه به مشتریان خود این موضوع را القا میکنید که یک تیم قوی و تخصصی اداره این فروشگاه را در دست دارند. پس به راحتی اعتماد مشتریان خود را بهدست میآورید.
۶. طراحی ظاهری بروز و جذاب فروشگاه
هنگام انتخاب قالب وردپرس دقت کنید. قالبهای ارزان ولی بدون جذابیت متناسب با کسب و کارتان انتخاب نکنید. بروز بودن قالب حس خوب و ارزشمندی را به مخاطبان انتقال میدهد. لوگو و تصاویر هم شامل این ارزش میشوند.
سیاستهای فروشگاه در جلب اعتماد مشتریان
1. امکان بازگشت کالا در صورت نارضایتی
از موردتوجهترین سیاستهای طرفدار مشتری در فروشهای اینترنتی امکان مرجوعیت کالا در صورت رضایت است. با نمایش و ذکر این مورد اعتماد مشتریان خود را جلب کنید.
٢. ضمانت اصل بودن کالا
اگر تمام محصولات شما اصل یا دارای گارانتی هستند، حتماً به همراه عکس این مورد را به مشتریان خود اطلاع دهید.
٣. بیان تمام خصوصیات محصول
هنگام معرفی محصول تمام خصوصیات مثبت و منفی آن ذکر شود. با این کار مشتریان به صداقت شما پی برده و با اطمینان از شما خرید میکنند.
۴. فونت و نگارش درست
استفاده از فونتهای نامناسب یا وجود غلطهای املایی حس بدی را به مشتریان القا میکند. بنابراین با انتخاب فونت مناسب و حذف غلطهای املایی مخاطبان وبسایت را به مشتری تبدیل کنید.
۵. حضور مستمر و ویژه در شبکههای اجتماعی
با توجه به حضور حداکثری افراد در شبکههای اجتماعی، متناسبترین شبکه اجتماعی با کسب و کار خود را پیدا کنید و با حضور فعال و همیشگی به اعتماد سازی کسب و کار خود کمک کنید. از این طریق میتوانید بسیاری از مشتریان را با فروشگاه اینترنتی خود آشنا و با آنها همراه شوید.
تمام موارد بالا از واجبات یک فروشگاه اینترنتی است. اگر قصد راه اندازی فروشگاه اینترنتی دارید اما از جلب اعتماد مشتریان و فروش حداکثری وب سایت خود نگران هستید گروه آیجیتالی در ایجاد و فراهم کردن تمامی موارد ایجاد اعتماد برای مشتریان در خدمت شماست. چرا که بدون اعتماد خریدی هم صورت نمیگیرد.