انواع تبلیغات اینترنتی

انواع تبلیغات اینترنتی

انواع مختلفی از تبلیغات اینترنتی وجود دارد که در کانال ها و رسانه های گوناگون اجرا می شوند.
هرکس با توجه به کسب و کاری که دارد و هدفی که از آن تبلیغ دنبال می کند، باید یک روش مناسب انتخاب کند.

تبلیغات در شبکه های اجتماعی

تبلیغات در شبکه های اجتماعی را خوب می شناسید، چون حتماً روزی چندتا از این تبلیغات را می بینید.
اکثر پلتفرم های شبکه اجتماعی مثل اینستاگرام خودشان راهی برای تبلیغات دارند. متاسفانه به دلیل تحریم ها این نوع تبلیغات برای ایرانیان در دسترس نیست یا هزینه های آن به دلیل اختلاف قیمت دلار و ریال صرفه ندارد.
با این حال، تبلیغات به صورت مستقیم توسط اینفلوئنسرها یا صفحه های پرطرفدار در اینستاگرام و هر شبکه اجتماعی دیگری همچنان قابل انجام است.

تبلیغات پیامکی

هنوز هم پیامک اثرگذار است؟ در یک کلمه بله!
بازاریابی پیامکی یکی از روش های نسبتاً قدیمی است که خیلی ها آن را دست کم می گیرند.
دلایل آن هم روشن است.
چند سال قبل که کنترل زیادی روی پیامک های تبلیغاتی نبود، کسب و کارهای زیادی با جمع کردن لیست های شماره و ارسال پیامک انبوه آنچنان بلایی سر تبلیغات پیامکی آوردند که تقریباً چیزی جز «اسپم مارکتینگ» از آن نمانده بود.
کم کم اپراتورهای ارسال پیامک قانونمند شدند و کسب و کارها هم متوجه شدند روش قبلی دیگر فایده ای ندارد. حالا بازاریابی پیامکی وارد فاز جدیدی شده است. به همین راحتی نمی توانید برای هزاران شماره پیامک بفرستید و مهم تر این که تبدیل مخاطب به مشتری یا به عبارتی افزایش نرخ تبدیل و بهینه سازی هزینه ها اهمیت بیشتری پیدا کرد.
حالا برا ی این که بتوانید بازاریابی پیامکی را به شکل درستش انجام دهید باید دو جنبه مهم کار را یاد بگیرید.
اول جنبه فنی، یعنی از انتخاب اپراتور تا نحوه ارسال انبوه و دوم یادگیری نوشتن پیامک های موثر و راه درست جمع کردن لیست شماره.
شاید فکر کنید نوشتن و ارسال پیامک کار چندان سختی نیست و هرکسی می تواند انجام دهد؛ نکته مهم اینجاست که شما تنها کسب و کاری نیستید که از پیامک ارسال می کند نیستید.
اگر پیامک شما در این بازار رقابتی خوانده شود و با این پیامک ها کسب درآمد کنید پس باید اسرار و نکات پشت پرده را بدانید.

رپورتاژ خبری

رپورتاژ خبری، تبلیغات غیرمستقیم با یک گزارش یا مقاله آموزشی است.
در این گزارش، با لحنی معمولاً بی طرفانه درباره مزایای یک محصول یا یک کسب‌وکار صحبت می کنید که مخاطب متوجه تبلیغاتی بودن آن نشود و از این طریق اعتمادش را جلب می کنید.
این گزارش باید در سایت های مرتبط و پربازدید منتشر شود تا بیشترین مخاطب را به کسب‌وکار شما جذب کند. با انتشار یک رپورتاژ خبری خوب در سایت های معتبر، نه تنها آگاهی کاربران نسبت به کسب و کار شما بیشتر می شود، بلکه بک لینک هایی دریافت می کنید که در افزایش رتبه گوگل (و بهبود سئو) شما تاثیر چشم گیری خواهند داشت.

تبلیغات همسان (NATIVE)

تبلیغ همسان، نوعی از تبلیغ بنری است که از نظر ظاهری شبیه محتوا یا مطالب سایت میزبان است. به عبارت دیگر باید تبلیغ از نظر طراحی و از نظر محصولی که تبلیغ می شود با ساختار و محتوای صفحه ای که کاربر در حال دیدنش است هماهنگ باشد.
سایت میزبان تبلیغ را در کنار دیگر مطالب سایت و یکپارچه با قالب خود قرار می دهد؛ این باعث می شود که کاربر اعتماد بیشتری به آن مطلب داشته باشد و آن را نادیده نگیرد.

تبلیغات درون اپلیکیشنی

در این روش، از یک یا چند اپلیکیشن می خواهید که تبلیغات شما را نمایش دهد. حالا بسته به اینکه تبلیغات شما چه چیزی باشد، هزینه آن بر اساس کلیک یا بر اساس هر نصب محاسبه می شود. مثلاً اگر محصول شما هم یک اپلیکیشن باشد، می توانید به ازای هر نصب مبلغی را به تبلیغ کننده پرداخت کنید.
معمولاً این نوع تبلیغات توسط پلتفرم های واسطه و به صورت همزمان روی چندین اپلیکیشن اجرا می شود.

تبلیغات اسپانسری

تبلیغات اسپانسری انواع مختلفی دارد، اما در زیرمجموعه تبلیغات اینترنتی، به ساخت و انتشار ویدیو یا هر نوع محتوای دیگر با حمایت یک برند، تبلیغات اسپانسری می گویند.
مثلاً در اینستاگرام کلیپ هایی را می بینید که طنز هستند اما در انتها یک تبلیغ کوتاه در حد نام و لوگوی اسپانسر نمایش داده می شود یا محتوای ویدیو به نوعی به محصول ربط دارد.

تبلیغات بنری (تبلیغات نمایشی)

وقتی وارد سایت های پربازدید می شوید، حاشیه ها و اطراف آن، عکس ها و تصاویر تبلیغاتی را می بینید که با طراحی های جذاب، خودنمایی می کند. اینها تبلیغات بنری هستند. تبلیغات بنری یعنی اینکه شما برای یک مدت زمان مشخص، بنری از یک سایت را می خرید تا تبلیغات خود را در آن قرار دهید.
البته امکان دارد در مواردی پرداخت در ازای کلیک یا تعداد نمایش باشد.

تبلیغات نوتیفیکیشن

فرض کنید، وارد یک سایت یک فروشگاه اینترنتی شده اید و چرخی زده اید، هنگام خروج، آن بالای صفحه از شما می پرسد که می خواهید مطالب یا محصولات جدید به شما اطلاع داده شود یا خیر؟

وقتی شما این سؤال را تائید می کنید؛ از این به بعد روی سیستم شما نوتیفیکیشن محصولات یا مطالب جدید نشان داده می شود بدون اینکه حتی به اینترنت وصل باشید. این هم از تبلیغات نوتیفیکیشن که به Push notification هم شناخته می شود.

تبلیغات کلیکی

تبلیغات کلیکی نوعی تبلیغات است که در آن هزینه به ازای کلیک پرداخت می شود. این نوع تبلیغات می تواند بنری، لینک ساده، تبلیغ در نتایج جستجو و… باشد.

تبلیغات کلیکی یا به اصطلاح PPC یکی از هدفمندترین روش های تبلیغاتی است. کلمۀ PPC مخفف عبارت Pay Per Click به معنی پرداخت به ازای هر کلیک است. البته بعضی آن را CPC هم (Cost Per Click) می گویند.
در این روش تنها وقتی هزینه می کنید که کاربران نسبت به تبلیغ شما کنجکاو شده و روی آن کلیک کرده باشند. ممکن است هزاران نفر تبلیغ شما را دیده باشند، اما شما پولی بابت دیده شدن نخواهید داد! اما مزیت تبلیغات کلیکی تنها به اینجا ختم نمی شود.
بزرگترین مزیت تبلیغات کلیکی، امکان هدفگیری دقیق مشتریان است. یعنی شما می توانید دقیقاً مشخص کنید که تبلیغ شما برای چه کسانی و در چه زمانی نمایش داده شود. این افراد زن باشند یا مرد؟ سن آنها چقدر باشد؟ اهل کدام کشور باشند؟ علایقشان؟ و… خیلی چیزهای دیگر!

بازاریابی موتور جستجو (SEM)

بهترین تبلیغ، تبلیغی است که در زمان مناسب، در مکان مناسب و کاملاً متناسب با نیاز کاربر باشد. مثلاً اگر جلوی فردی را که اول صبح با عجله در حال رفتن به سر کارش است را بگیرید و درباره جدیدترین مدل سرویس ها تفلون آشپزخانه با او صحبت کنید مطمئن باشید که چند فحش آبدار نصیبتان می شود! چون در بدترین زمان و مکان ممکن، می خواستید محصولی را تبلیغ کنید که احتمالاً هیچ تناسبی با فرد ندارد.
خب کاربران دنیای دیجیتال چه زمانی به دنبال حل مشکل یا برطرف کردن نیازشان هستند؟ معلوم است دیگر! وقتی که در گوگل چیزی را جستجو می کنند.
وقتی کاربری یک کلمه کلیدی مثل «تعمیر کولر گازی» را جستجو می کند، کاملاً مشخص است که یک کولر گازی خراب دارد و به دنبال تعمیر کردن آن است.
در همین لحظه می توانید تبلیغی از یک مرکز خدمات را بالاتر از همه نتایج دیگر به کاربر نمایش دهید تا روی آن کلیک کند. این روش تبلیغ، یکی از بهترین و موثرترین تبلیغات در دنیا است.
این روش تبلیغاتی یکی از سرویس های تبلیغ گوگل به نام گوگل ادز است.

این کار را شاید بتوانید به کمک متخصص سئوی سایت تان انجام دهید. اما برای اینکه تخصصی تر روی موضوع بخواهید کار کنید، پیشنهاد می کنم از یک کمپین منیجر یا مدیر تبلیغات اینترنتی کمک بخواهید.

ایمیل مارکتینگ

سابقه این نوع بازاریابی اینترنتی به زمان ایجاد سرویس ایمیل بازمی‌گردد، اما در حال حاضر سیستم‌های اختصاصی بازاریابی آنلاین پیشرفت و تغییرات زیادی داشته‌اند. کمپین‌های تبلیغات ایمیلی با کمک ابزارهای ایمیل مارکتینگ خودکارسازی شده‌اند، امروزه با کمک یک سیستم جامع ایمیل مارکتینگ می‌توانید به اهداف تجاری بسیار سودآور خود دست یابید. با توجه به اینکه هزینه جذب مشتری جدید بیش از 7 برابر هزینه نگهداری مشتری فعلی است، می‌توانید از ایمیل مارکتینگ برای افزایش وفاداری مشتریان فعلی نیز استفاده کنید.

برخی از سرویس‌های ایمیل مارکتینگ عبارتند از:

  • MailChimp
  • Mailerlite
  • Constant Contact
  • AWeber
  • ConvertKit
  • GetResponse
  • Campaign Monitor
  • Active Campaign

استراتژی تبلیغاتی خود را ایجاد کنید

اکنون که با مهم ترین روش‌های تبلیغات اینترنتی آشنا شدید وقت آن است که استراتژی تبلیغات شرکت‌تان را برنامه ریزی و طراحی کنید. به خاطر داشته باشید که برنامه‌ریزی همه جانبه یک ضرورت است. علاوه بر این شما باید تصمیم بگیرید از کدام نوع بازاریابی استفاده کنید و از کدام‌یک استفاده نکنید و اینکه برای هر روش تبلیغاتی نیاز به تخصیص چه میزان بودجه ای دارید.

یکی دیگر از نکات مهم که باید به آن توجه کنید، سنجش تاثیر اقدامات هر استراتژی ترکیبی است. برای مثال پس از شروع، ممکن است از روش بازاریابی خاصی نتایج مورد انتظار را دریافت نکنید، اما با روش دیگری ممکن است نتایج فراتر از حد انتظار باشد. با انجام تجزیه و تحلیل داده‌های تبلیغاتی، شخص قادر است هر گونه تغییرات لازم در بودجه را برای تغییر جهت دادن به سرمایه‌گذاری تبلیغاتی و بهبود ROI (بازگشت سرمایه) انجام دهد.