رتبه بندی های موتور جستجو یک بازی برنده است. سه نتیجه برتر جستجو ها دارای نرخ کلیک 30٪ – 10٪ است. اگر وب سایت شما برای جستجوی عبارات مرتبط در صفحه یک نشان داده نشود، به پتانسیل کامل خود نرسیده است.
در اینجاست که بهینه سازی موتور جستجو (SEO) ارائه می شود.
بهینه سازی موتور جستجو (SEO) چیست؟
سئو سایت به عنوان یکی از کانال های بازاریابی موتورهای جستجو اصطلاحی است که همه برندها برای جابجایی ارگانیک از موتورهای جستجو به وب سایت های خود انجام می دهند. سئو وب سایت شامل جنبه های فنی مانند معماری سایت و همچنین عناصری مانند ایجاد محتوا و تجربه کاربر است.
به نظر می رسد بهینه سازی موتور جستجو ساده است. اما سئو سایت حتی برای بازاریابان با تجربه دیجیتال مارکتینگ هم هدفی سیار است. الگوریتم ها تغییر می کنند و تاکتیک های سئو وب سایت که یک بار جواب داده اند، ناگهان باعث جریمه شما می شوند. برای بهینه سازی سایت، شما نیاز به دانش عمیق در مورد نحوه “فکر کردن“ موتورهای جستجو و همچنین نحوه تفکر و واکنش افراد واقعی به محتوای وب سایت تان دارید. این ترکیب از قابلیت استفاده، معماری سایت و ایجاد محتوا باعث می شود که بهینه سازی موتور جستجو ترکیبی باشد.
موتورهای جستجو چگونه کار می کنند؟
گوگل به تنهایی بیش از 3.5 میلیارد جستجو در روز انجام می دهد. تخمین زده شده است که موتور جستجو، 1.9B وب سایت در جهان را در بر می گیرد و نتایج مربوطه را در کمتر از 0.5 ثانیه به دست می آورد. پس در پشت صحنه چه می گذرد؟
برای ارائه نتایج مربوطه، یک موتور جستجو باید سه کار انجام دهید:
- یک لیست یا فهرست از صفحات موجود در وب سایت ایجاد کند.
- بلافاصله به این لیست دسترسی پیدا کند.
- تصمیم بگیرد که کدام صفحات مربوط به هر جستجو است.
در دنیای سئو، این فرآیند به طور معمول به عنوان خزنده و نمایه سازی توصیف می شود.
خزیدن و نمایه سازی
وب سایت از انبوهی از صفحات متصل شده توسط لینک ها تشکیل شده است. موتورهای جستجو باید این صفحات را پیدا کنند، بفهمند چه چیزی در آن است و آنها را در انبوهی داده گسترده که به عنوان فهرست شناخته می شود ذخیره کنند.
برای انجام این کار، آنها از ربات ها – معروف به عنکبوت یا خزنده – برای اسکن وب برای دامنه های میزبانی شده استفاده می کنند. خزنده ها لیستی از تمام سرورهایی را که می یابند و وب سایت های میزبانی شده را در آنها ذخیره می کنند. سپس آنها به طور سیستماتیک از هر وب سایت بازدید می کنند و برای اطلاعات، ثبت انواع محتوا (متن، ویدئو، جاوا اسکریپت و غیره) و تعداد صفحات، آنها را بررسی می کنند.
سرانجام، آنها از تگ های مانند HREF و SRC برای شناسایی لینک ها به صفحات دیگر استفاده می کنند، سپس آنها را به لیست سایت ها برای خزیدن اضافه می کنند. این به خزنده ها اجازه می دهد تا یک شبکه بزرگتر از صفحات ایندکس شده (نمایه سازی شده)، از صفحه ای به صفحه دیگر پرش کرده و آنها را به فهرست اضافه کنند.
موتورهای جستجو این اطلاعات را در پایگاه داده های عظیمی ذخیره می کنند. هر زمان که کسی محتوای جستجو می کند، آنها اطلاعات را به یاد می آورند. گوگل دارای مراکز داده ای است که در سراسر جهان پخش شده اند. مرکز ماموت آنها در پریور کریک (mammoth center in Pryor Creek)، اوکلاهما، 980،000 فوت مربع تخمین زده شده است. این شبکه به گوکل امکان می دهد تا میلیاردها صفحه را در بسیاری از دستگاهها ذخیره کند.
موتورهای جستجو به طور مداوم خزیده و فهرست می شوند، صفحات تازه اضافه شده، صفحات حذف شده، لینکهای جدید و محتوای تازه را ردیابی می کنند. وقتی شخصی محتوای را جستجو می کند، موتور جستجو دارای یک شاخص کاملاً به روز شده از میلیاردها پاسخ ممکن است که برای تحویل به جستجوگر آماده است.
تنها چیزی که باقی مانده، این است که این نتایج با توجه به ارتباط و کیفیت آنها رتبه بندی شود.
چگونه موتورهای جستجو نتایج مرتبط را رتبه بندی می کنند؟
اگر جستجو یک اصطلاح، صدها هزار نتیجه ارائه کند، چگونه یک موتور جستجو تصمیم می گیرد که بهترین نتیجه را برای جستجو کننده نمایش دهد؟
تعیین نتایج مربوطه توسط تیمی از انسانها در مقر موتور جستجو انجام نمی شود. در عوض، موتورها از الگوریتم ها (معادلات و قوانین ریاضی) برای درک قصد جستجوگر، یافتن نتایج مربوطه و سپس رتبه بندی آن نتایج بر اساس قدرت و محبوبیت استفاده می کنند.
در تلاش برای جلوگیری از سئو کلاه سیاه، موتورهای جستجو تمایل چندانی ندارند که الگوریتم های رتبه بندی خود را نشان دهند. همانطور که گفته شد، بازاریابان جستجو می دانند که تصمیمات الگوریتمی براساس بیش از 200 عامل از جمله موارد زیر است:
- نوع محتوا: جستجوگران به دنبال انواع مختلف محتوا هستند، از فیلم و عکس گرفته تا اخبار. موتورهای جستجو انواع مختلف محتوا را بر اساس قصد جستجوکننده در اولویت قرار می دهند.
- کیفیت محتوا: موتورهای جستجو مطالب مفید و آموزنده را در اولویت قرار می دهند. این اقدامات اندازه گیری درونی است، اما متخصصان سئو سایت به طور کلی این معنی را به معنای محتوایی کامل، اصلی، عینی و راه حل محور می گیرند.
- تازگی مطالب: موتورهای جستجو آخرین نتایج را متعادل با سایرعوامل رتبه بندی به جستجوگران نشان می دهند. بنابراین، از بین دو قسمت که توسط الگوریتم دارای کیفیت یکسان ارزیابی شده اند، جدیدترین قسمت ابتدا ظاهر می شود.
- محبوبیت صفحه: گوگل هنوز هم از الگوریتم اصلی رتبه صفحه دهه 1990 خود استفاده می کند، که کیفیت صفحه را با توجه به تعداد لینک های اشاره شده به آن و کیفیت آن لینک ها، ارزیابی می کند.
- کیفیت وب سایت: وب سایت های بی کیفیت ناخواسته توسط موتورهای جستجو رتبه بندی می شوند (بیشتر در موارد پایین تر صفحات).
- زبان: همه به انگلیسی جستجو نمی کنند. موتورهای جستجو نتایج را به همان زبان جستجوگر در اولویت قرار می دهند.
- مکان: بسیاری از جستجوها محلی است (به عنوان مثال “رستوران های نزدیک من”). موتورهای جستجو این موضوع را درک می کنند و در صورت لزوم نتایج محلی را اولویت بندی می کنند.
با در نظر گرفتن این عوامل، بازاریاب های جستجو می توانند محتوایی ایجاد کنند که احتمال بیشتری دارد توسط موتورهای جستجو پیدا و رتبه بندی شود.
انواع ویژگی های صفحه نتایج موتور جستجو (SERP)
در روزهای اولیه جستجو، نتایج به صورت لیستی ساده از بخش ها و لینک های توصیفی ارائه می شد، همانطور که در تصویر قبلی دیدیم. در چند سال گذشته، این نتایج استاندارد با ویژگی های SERP، با نتایج غنی شده شامل تصاویر و اطلاعات تکمیلی، تکمیل شده است. به عنوان مثال وقتی ما به دنبال آیجیتالی هستیم، یک نتیجه با اطلاعات اضافی ارائه می شود که ممکن است مورد توجه جستجوگر باشد:
شما نمی توانید تضمین کنید که سایت شما دارای ویژگی های اضافی SERP است، اما می توانید شانس خود را با موارد زیر افزایش دهید:
• ایجاد ساختار سایت که هم برای موتورهای جستجو و هم برای کاربران منطقی باشد.
• محتوای خود را در صفحه به گونه ای تنظیم کنید که برای موتورهای جستجو و کاربران قابل دسترسی باشد.
• استفاده از نشانه گذاری طرح یا کد ساختاریافته که به خزنده ها کمک می کند سایت را بهتر درک کنند.
رایج ترین ویژگی های ارگانیک SERP شامل موارد زیر است:
ریچ اسنیپت: جزء بصری اضافی در یک نتیجه سنتی (به عنوان مثال بازدید ستاره ها).
بخش ویژه: بخش برجسته شده در بالای صفحه نتایج جستجو، که اغلب با پاسخ خلاصه به یک پرسش جستجوگر و لینک دادن به URL منبع مشخص می شود. (این قابلیت در وب فارسی خیلی کم دیده می شود).
مردم همچنین می پرسند: این سوالات به عنوان سوالات مرتبط نیز شناخته می شوند، این یک بخش مشخص از سوالات مرتبط با قابلیت توسعه است که توسط جستجوگران پرسیده می شود.
کارت های اطلاعات: پنل های راست چین اطلاعات کلیدی در مورد عبارت جستجو شده را نشان می دهند. همانطور که در مثال آیجیتالی می ببینم کادری از بالا اطلاعات کافه همراه با عکس و مشخصات شبکه های اجتماعی آن را نشان می دهد.
بسته های تصویری: ردیف افقی لینک های تصویر، برای جستجوهایی که محتوای تصویری لازم دارد، ظاهر می شود.
پاسخ های فوری: این نتایج زمانی ظاهر می شوند که گوگل می تواند سریع به جستجوی جستجوگر پاسخ دهد، مانند وقتی که شما در مورد آب و هوای جای که هستید، جستجو می کنید. برخلاف بخش های ویژه، هیچ پیوندی به هیچ سایت منبع وجود ندارد.
نکته مهم:
موتورهای جستجو بر اساس کلماتی که توسط افراد به صورت آنلاین جستجو می شود، ارائه محتوای مرتبط و با کیفیت را در اولویت قرار می دهند. آنها این کار را با نمایه سازی تمام صفحاتی که می توانند پیدا کنند، ساختن الگوریتم های مربوط به موضوع و ارائه نتایج به روش های مختلف که بیشترین ارتباط را با هدف جستجو دارند، انجام می دهند.
با درک اینکه موتورهای جستجو چگونه صفحات وب را پیدا می کنند و آنها را درجه بندی می کنند، بهتر می توانید وب سایت هایی ایجاد کنید که دارای رتبه بالاتری هستند و بازدید بیشتری دارند. برای انجام این کار، شما به یک استراتژی مبتنی بر سه نوع سئو نیاز دارید: فنی (تکنیکال)، داخلی و خارجی.
سئو تکنیکال چیست؟
سئو تکنیکال (هنر بهینه سازی وب سایت برای خزیدن و نمایه سازی) یک مرحله حیاتی برای رتبه بندی یک سایت است. حتی اگر سایتی در پایه های فنی متزلزل باشد. مهم نیست، هر چقدر محتوای صفحه شما با کیفیت باشد، نتیجه خواهید دید. به این دلیل که وب سایت ها باید به گونه ای ساخته شوند که به خزنده ها امکان دسترسی و “درک” محتوا را بدهد.
سئو تکنیکال (سئو فنی) هیچ ارتباطی با ایجاد محتوا، استراتژی های ایجاد لینک یا ارتقا محتوا ندارد. درعوض، بر روی معماری سایت و زیرساخت ها تمرکز می کند. همانطور که موتورهای جستجو “هوشمندتر” می شوند، بهترین روشهای فنی سئو وب سایت باید متناسب با آنها سازگار و پیچیده تر شوند.
برای مطالعه بیشتر می توانید مقاله، راهنمای جامع سئوی تکنیکال را مطالعه کنید.
سلسله مراتب و ساختار URL
تعیین ساختار URL در سطح وب سایت که برای خزنده ها قابل دسترسی باشد و برای کاربران مفید باشد، بسیار مهم است. این بدان معنا نیست که شما باید هر صفحه وب سایت خود را ترسیم کنید. این کار غیر ممکن است اما این به معنای تعریف جریان منطقی URL ها، حرکت از دامنه به دسته و به زیر مجموعه است. که هنگام ایجاد صفحات جدید می تواند در آن سلسله مراتب قرار بگیرند.
وب سایت هایی که از این مرحله صرف نظر می کنند، در انتها با انبوهی از دامنه های فرعی و “صفحات یتیم“ بدون لینک داخلی مواجه می شوند. این فقط برای کاربران یک کابوس نیست بلکه خزنده ها را گیج کرده و باعث می شود ایندکس صفحه شما را رها کنند.
در سطح جزئی، URL های دوستانه سئو سایت باید به گونه ای ساخته شوند که محتوای صفحه را هم برای خزنده ها و هم برای کاربران توصیف کنند. این بدان معنی است که اصطلاحات کلیدی جستجو را تا آنجا که ممکن است به دامنه اصلی نزدیک کنید و طول URL را تا 60 کاراکتر یا 512 پیکسل نگه دارید. اگر درست بهینه شود، URL ها به عنوان یک عامل رتبه بندی مثبت برای خزنده ها عمل می کنند و به کاربران انگیزه می دهند تا از طریق آن کلیک کنند.
سرعت صفحه
هرچه یک صفحه وب سایت سریعتر بارگیری شود، برای رتبه بندی موتور جستجو بهتر است. این بر اساس اولویت کاربران برای بارگیری سریع است: 40٪ از جستجوگران صفحه ای را که بارگیری آن بیش از سه ثانیه طول می کشد رها می کنند.
سئو تکنیکال در کاهش استفاده از عناصری که بارگذاری صفحه را کند می کنند، متمرکز است. این بدان معناست که افزونه ها، کدهای رهگیری و ابزار ها باید به حداقل ممکن برسند و تصاویر/فیلم ها باید از نظر اندازه و وزن فشرده شوند. بازاریابان و طراحان آنلاین برای دستیابی به طراحی صفحه ای که شامل تمام ویژگی های طراحی لازم باشد اما همچنان در کمتر از سه ثانیه بارگیری شود، باید همکاری کنند.
نقشه های سایت XML
نقشه سایت XML فایلی است که تمام صفحات یک وب سایت، از جمله پست های وبلاگ را لیست می کند. موتورهای جستجو هنگام جستجوی محتوای سایت از این پرونده استفاده می کنند، بنابراین مهم است که نقشه سایت حاوی صفحاتی نباشد که نمی خواهید در نتایج جستجو رتبه بندی کنید.
برای مثلا سایت مپ یا نقشه سایت آیجیتالی را از این لینک می توانید دنبال کنید.
HTTPs یا HTTP؟
هنگامی که در یک صفحه وب گشت و گذار می کنید، هزینه آنلاین پرداخت می کنید یا اطلاعات شخصی را در فرم وب سایت وارد می کنید، در حال ارسال اطلاعات از طریق اینترنت هستید. در روزهای اولیه، سرورها از سیستمی به نام HTTP ، پروتکل انتقال Hypertext استفاده می کردند. HTTP یک روش سریع برای ارسال داده است، اما ایمن نیست، زیرا اتصال شما به سایت رمزگذاری نشده است. این بدان معناست که اشخاص ثالث می توانند به داده های شما دسترسی پیدا کنند.
به همین دلیل در سال 2014 گوگل اعلام کرد که وب سایتهایی که از طریق HTTPS – پروتکل انتقال متن فوق العاده امن- استفاده می کنند، افزایش رتبه کمی دارند. HTTPS داده ها را به همان روش HTTP اما با یک پروتکل اضافه شده در بالا – SSL، یک لایه سوکت های امن که داده ها را رمزگذاری می کند و با خیال راحت به آنها در سراسر وب منتقل می کند، بین مرورگرها حرکت می دهد.
همه اینها برای بازاریابان تازه کار بسیار طاقت فرسا به نظر می رسد. نتیجه کار این است که بهتر است سایت شما برای اجرای HTTPS از روز اول ساخته شود یا به HTTPS تغییر یابد.
AMP
AMP (صفحات شتاب داده شده تلفن همراه) یک پلتفرم منبع باز با حمایت گوگل است که به شما این امکان را می دهد که محتوای وب سایت تقریباً بلافاصله روی دستگاه های تلفن همراه ارائه شود. محتوایی که زمانی به آرامی در تلفن همراه بارگیری می شد – فیلم ها؛ تبلیغات، انیمیشن ها – اکنون بدون توجه به اینکه بازدیدکنندگان از چه دستگاهی استفاده می کنند، سریع بارگیری می شود.
تأثیر بر سئو وب سایت دو برابر است. همانطور که از قبل می دانیم، کاربران سایتهایی را که بارگیری آنها طولانی تر می شود رها می کنند و کاربران موبایل حتی به بارگذاری سریعتر نیاز دارند. اگر سایت شما بارگیری آهسته در تلفن همراه داشته باشد، نرخ گزاف گویی افزایش می یابد و این بر رتبه بندی تأثیر منفی خواهد گذاشت. دوم، شواهدی وجود دارد که موتورهای جستجو (حداقل گوگل) نتایج بهینه شده AMP را در رتبه بندی اولویت قرار می دهند.
نکته مهم:
خزنده ها مانند مغز انسان محتوا را “درک” نمی کنند. آنها برای رتبه بندی موثر محتوای شما به ساختارها و نشانه گرهای فنی خاصی نیاز دارند. خوشبختانه، موتورهای جستجو خود نکاتی در مورد چگونگی بهبود سئو تکنیکال سایت ارائه می دهند.
سئو داخلی چیست؟
سئو داخلی (که به سئو در سایت نیز معروف است) فرآیند بهینه سازی همه موارد موجود در وب سایت به منظور تلاش برای بهبود رتبه بندی است. اگر سئو تکنیکال در انتها باشد، سئو داخلی در صفحه اصلی سایت است. این شامل قالب بندی محتوا، بهینه سازی تصویر، کد اولیه HTML و روش های لینک داخلی است. خبر خوب این است که سئو در صفحه به عوامل خارجی بستگی ندارد. شما 100٪ کنترل کیفیت سئو در صفحه را دارید.
برچسب های متا
برچسب های متا عناصر کوچکی در داخل کد یک صفحه وب هستند که به تعریف ساختار محتوای صفحه کمک می کنند. به عنوان مثال، یک برچسب H1 به خزنده ها هشدار می دهد تا عنوان یک پست وبلاگ یا یک صفحه وب را بشناسند. برچسب های H2 و H3 سلسله مراتب اطلاعات را نشان می دهند، دقیقاً همانطور که عناوین فرعی با اندازه های مختلف در یک سند آنالوگ نشان می دهند. خزنده ها سپس متن را در زیر هر برچسب عنوان با کلمات موجود در عنوان مقایسه می کنند تا از مرتبط بودن مطلب اطمینان حاصل کنند.
سئو سایت با برچسب خوب به موتورهای جستجو کمک می کند تا بفهمند محتوای یک صفحه وب سایت چیست و چه زمانی آن را در نتایج جستجو نشان می دهد.
عنوان صفحه و توضیحات متا
عناوین صفحه را فقط افراد نمی خوانند. عنکبوت های جستجوگر نیز هنگام خزیدن آنها را می خوانند. این بدان معنی است که عناوین صفحه بهینه شده در جستجوگرها باید شامل عبارات مهم جستجو باشند و بیش از 70 حرف نداشته باشند. بیش از این را موتورهای جستجو در SERP کوتاه خواهند کرد، که به نظر جستجوگران بد و نامناسب است.
توضیحات متا – قطعه های متن کوتاه که محتوای یک صفحه وب را خلاصه می کند – اغلب در زیر عنوان صفحه در نتایج SERP ظاهر می شوند. در حالی که گوگل به طور مستقیم از توصیفات متا به عنوان یک عامل رتبه بندی استفاده نمی کند، متا توضیحات بهینه شده در جستجوگرها، بازدید بیشتری از صفحات SERP را به خود جلب می کنند زیرا افرادی که جستجو می کنند احتمالاً آنها را می خوانند. این به نوبه خود به موتورهای جستجو سیگنال های مثبتی در مورد سایت ارسال می کند.
در مقابل وسوسه “پر کردن“ عناوین و توضیحات با تعداد زیادی کلمه کلیدی مقاومت کنید. پر کردن کلمات کلیدی به طور فعال بر روی رتبه بندی جستجو تأثیر منفی خواهد داشت. در عوض، از طریق شفافیت و دقت، به موتورهای جستجو اجازه دهید بدانند که صفحه در چه زمینه ای است.
بهینه سازی تصویر
تصاویر هم باید برای خزنده ها قابل خواندن باشند. اگر اینگونه نباشد، موتورهای جستجو نمی توانند نتایج مفید بصری را بدست آورند. بازاریابان موتور جستجو برای توصیف تصاویر برای خزنده ها از متن ALT (یک ویژگی HTML) استفاده می کنند. متن ALT بهینه شده شامل اصطلاحات مربوط به جستجو است اما برای خوانندگان انسانی نیز منطقی است.
لینک های داخلی و خارجی
ما از قبل می دانیم که خزنده ها هنگام ایجاد فهرست از لینک هایی برای جابجایی بین صفحات وب استفاده می کنند. صفحات بدون لینک، برای موتورهای جستجو غیرقابل دسترسی هستند. این امر ایجاد لینک را – هم به صورت خارجی به سایت های با کیفیت و هم به صورت داخلی بین صفحات یک وب سایت – به یک قسمت حیاتی از سئو خوب تبدیل می کند.
لینک های خروجی بازدید کنندگان را از وب سایت شما به یک سایت خارجی هدایت می کند. این لینکها از نظر ارزش به سایت خارجی منتقل می شوند، زیرا موتورهای جستجو لینک را مهر تأیید می دانند. این بدان معناست که هر بار که به یک سایت خارجی لینک می شوید، نشانه های رضایت و تائید را در اختیار موتورهای جستجو قرار می دهید و تجربه پیمایش بهتری را برای کاربران فراهم می کند.
لینک داخلی یا ایجاد لینک بین صفحات اختصاصی یک وب سایت، قابلیت خزش پذیری سایت را بهبود می بخشد و سیگنال هایی را درباره مهمترین کلمات کلیدی یک صفحه به موتورهای جستجو می فرستد. همچنین باعث می شود کاربران مدت زمان بیشتری در سایت شما پیمایش کنند، که موتورهای جستجو می دانند این بازتاب مثبت کیفیت سایت است.
سئو خارجی چیست؟
سئو خارجی از سایت شامل عواملی است که در خارج از وب سایت شما اتفاق می افتد اما هنوز در رتبه بندی شما تأثیر می گذارد. شامل مواردی مانند تعداد بک لینک و کیفیت سایت هایی است که به شما لینک می شوند. سئو خارجی موتورهای جستجو را نشان می دهد که سایت شما با ارزش، معتبر و شایسته رتبه بندی بالایی در نتایج است.
برخلاف سئو داخلی، سئو خارجی 100٪ تحت کنترل شما نیست. اما شما می توانید با تمرکز بر دو چیز: ایجاد لینک و اعتبار سئو خارجی خود را بهبود ببخشید.
ساخت لینک
در سئو خارجی، ایجاد لینک، روشی است که سایتهای خارجی با کیفیت بالا را به شما لینک می دهد. متخصصان سئو درباره “عصاره لینک (Link Juice)“ که بین سایت ها جریان دارد صحبت می کنند. این فقط به این معنی است که هر بار که یک سایت معتبر به شما لینک می شود، موتورهای جستجو این نشانه را می گیرند که سایت شما نیز معتبر است و بنابراین شانس شما برای رتبه بندی بالاتر در SERP را بهبود می بخشد.
همه بک لینک ها برابر نیستند. موتورهای جستجو بر اساس چندین فاکتور ارزش لینک را به یک سایت کالیبره می کنند:
- لینک دادن سایت مرجع
- ارتباط محتوایی لینک
- مرتبط بودن بلک لینک محتوا
- تعداد لینک های که سایت بک لینک دارد.
- لینک فالو شده یا فالو نشده
بیشتر بازاریاب های موتور جستجو به طور فعال لینک های سایت های خارجی خوب را جستجو می کنند. برای اینکه بفهمید کدام سایت ها می توانند بک لینک با کیفیت بالا ارائه دهند، به قسمت رتبه سایت الکسا نگاهی بیندازید. هرچه در الکسا رتبه پایین تری داشته باشد، بک لینک های آن سایت با ارزش تر خواهد بود. می توانید رتبه الکسا را در ابزار نمای کلی سایت پیدا کنید.
هنگامی که لیستی از سایت های با کیفیت برای بک لینک ها دریافت کردید، می توانید روی تکنیک های سئو خارجی مانند وبلاگ نویسی مهمان، خرید لینک با نام تجاری و ساخت لینک کار کنید.
نکته مهم:
بهینه سازی برای موتورهای جستجو فراتر از موارد کاملاً فنی است و به خلاقیت و فعالیت های ایجاد رابطه نیاز دارد. این یک روند مداوم است، بنابراین انجام هر ماه حسابرسی سایت هزینه دارد. این به شما کمک می کند مشخصات، تأثیر و رقابت در SERPs را کنترل کنید.
تحقیق کلمات کلیدی سئو
بیایید برای یک دقیقه به ابتدای کل فرآیند جستجو برگردیم. جستجو هنگامی شروع می شود که کاربر کلمه یا عبارتی را در موتور جستجو تایپ می کند. موتورهای جستجو از کلمات کلیدی (و نکات ظریف مانند ترتیب کلمات، املا و زمان) برای کشف هدف جستجوگر یا آنچه جستجوگر در واقع امیدوار است پیدا کند، استفاده می کنند.
تحقیق کلمه کلیدی به بازاریاب های موتور جستجو کمک می کند تا بفهمند کاربران چه چیزی را جستجو می کنند، چه کلماتی را برای این کار استفاده می کنند و کدام یک از این کلمات کلیدی باعث ایجاد بازدید و تجارت در وب سایت می شود.
سه نوع اصلی کلمات کلیدی وجود دارد:
کلمات کلیدی دم کوتاه (اصلی): جستجوهایی که فقط با یک یا دو کلمه انجام می شوند، مانند «پروازها» یا «بازاریابی دیجیتال». این کلمات کلیدی ممکن است ارزش جستجوی بالایی داشته باشند، اما نمی توان فهمید که کاربران واقعاً از این کلمات کلیدی چه می خواهند. استناد به یک استراتژی کلمه کلیدی دم کوتاه، منجر به افزایش نرخ پرش و زمان کمتر در صفحه برای سایت شما می شود، و رتبه بندی را در بلند مدت پایین می آورد.
کلمات کلیدی دم بلند: اینها سه کلمه یا بیشتر دارند، خاص ترند و اغلب از دم کوتاه رقابت کمتری دارند. جمله “کلمه کلیدی دم بلند چیست” خود یک مثال عالی است: این اصطلاح دارای حجم جستجو قابل احترامی است و هدف جستجوگر بسیار خاص است.
کلمات کلیدی نمایه سازی معنایی نهفته: کلمات کلیدی که اطلاعات متنی را به موتورهای جستجو ارائه می دهند. به عنوان مثال، بگویید یک صفحه دارای اصطلاحی مبهم مانند “titanic” است. این می تواند در مورد فیلم، واقعه تاریخی یا حتی تعریف فرهنگ لغت این اصطلاح باشد. گوگل برای کشف این موضوع از کلمات کلیدی معنایی نهفته استفاده می کند.
یک پروژه تحقیقاتی و استراتژی کلمات کلیدی موثر این سه نوع کلمه کلیدی را با هم ترکیب می کند و آنها را در ساختار سایت و محتوای سایت قرار می دهد تا به سایت در رتبه بندی SERP کمک کند.
اما از کجا می دانید کدام کلمات کلیدی مناسب برای هدف قرار دادن هستند؟ تحقیق کلمات کلیدی.
مبانی تحقیقات کلمات کلیدی
تحقیق درباره کلمات کلیدی یک موضوع عظیم است و در اینجا به طور کامل به آن نمی پردازیم. در عوض، ما مراحل اصلی تحقیق در مورد کلمات کلیدی را شرح خواهیم داد و پیوندهایی را برای پر کردن خلاها ارائه خواهیم داد.
لیستی از کلمات کلیدی سایت خود را که شانس رتبه بندی برای آنها هست را مشخص کنید، کلمات کلیدی دم کوتاه را تعادل بخشید و بر کلمات کلیدی دم بلند کم رقابت تمرکز کنید.
قصد جستجو را دسته بندی کرده و اهداف مختلف را در مراحل مختلف در کانال فروش قرار دهید. به عنوان مثال، کسی که به دنبال “خرید کفش مخصوص دویدن” است از شخصی که “بهترین کفش دویدن زنانه” را جستجو می کند، بیشتر در قیف فروش است. محتوایی که برای هر اصطلاح ایجاد می کنید باید منعکس کننده این تفاوت باشد.
مجموعه ای از اصطلاحات را از لیست کلمات کلیدی خود انتخاب کنید و محتوایی (به عنوان مثال، صفحات فرود یا پست های وبلاگ) ایجاد کنید که به سوالات جستجوگر در مورد این اصطلاحات پاسخ دهد.
این اسکلت اساسی زیربنای تمام استراتژی های موفقیت آمیز کلمات کلیدی است.
نکته مهم:
سئو وب سایت در اطراف کلمات کلیدی ساخته شده است. تجزیه و تحلیل سیستماتیک کلمات کلیدی شامل: جستجوی کلمات کلیدی است که سایت در حال حاضر رتبه بندی کرده است، فرصت های کلمات کلیدی از دست رفته و تجزیه و تحلیل کلمات کلیدی رقبا.
کلید رتبه بندی برای کلمات کلیدی ایجاد محتوای بهینه شده در سئو است.
چگونگی تأثیر محتوا بر رتبه بندی سئو
محتوا – اطلاعات با کیفیت و مفید ایجاد شده برای جذب ترافیک و جابجایی کاربران در طول قیف – سنگ بنای موثر در سئو است. بدون محتوا – چه به صورت پست های وبلاگ، فیلم ها، تصاویر، صفحات محصول و غیره – وب سایت ها شانس کمی برای حضور در نتایج جستجو دارند. بازاریابان موتور جستجو محتوای سئو ایجاد می کنند که هم نیاز کاربران و هم خزنده ها را برآورده می کند.
برای ایجاد محتوایی که نیازهای جستجوگر را برآورده کند، باید هدف جستجو را درک کنید.
جستجوها بر اساس اهداف مختلفی انجام می شود، از خرید یا یافتن محصول گرفته تا حل یک مشکل یا رفتن به وب سایتی خاص.
قصد اطلاعاتی: به جای هدف خرید یا رفتن به یک سایت خاص، اطلاعات را جستجو می کند. تصور می شود 80٪ از جستجوهای وب اطلاعاتی باشد.
قصد پیمایش: جستجو با این هدف است که مستقیماً به یک وب سایت بروید – وقتی به عنوان مثال نام بانک خود را در جعبه جستجو تایپ می کنید.
قصد تراکنش: با هدف نهایی خرید، ثبت نام در سرویس یا بارگیری پرونده جستجو می کند.
محتوای مختلف با اهداف مختلف مطابقت دارد. به عنوان مثال، یک صفحه محصول می تواند یک جستجوی معامله را برآورده کند، در حالی که یک پست وبلاگ دارای اهداف اطلاعاتی است.
محتوایی که با نیت جستجوگر مطابقت داشته باشد، معیارهای تعامل بهتری ایجاد می کند، سیگنال های مثبتی به موتورهای جستجو می فرستد و در بلند مدت رتبه بالاتری دارد.
نکته مهم:
محتوا در قلب بهینه سازی موتور جستجو خوب است، اما برای موفقیت باید در برنامه ریزی و بهبود محتوای سئو وب سایت هم فعال باشید و هم واکنش نشان دهید. استراتژی محتوای خود را برای ایجاد محتوایی که 80٪ جستجوهای اطلاعاتی در اطراف کلمات کلیدی شما را برآورده می کند، بسنجید و صفحات فرود را برای عبارات جستجوی معاملات مانند “خرید کردن” یا “خرید” بهینه کنید.
چگونه تجربه کاربری بر رتبه بندی تأثیر می گذارد؟
تجربه کاربر (UX) همان چیزی است که به عنوان تأثیر ثانویه بر SERP شناخته می شود. این بدان معناست که اگرچه UX یکی از اصلی ترین عواملی نیست که موتورهای جستجو بر اساس آن رتبه بندی می کنند، اما همچنان در تعیین ارتباط و اقتدار سایت نقش دارد.
متغیرهای دقیق موتورهای جستجو برای قضاوت در مورد تجربه کاربری قابل بحث است. با این حال، معیارهای تعامل سایت به بازاریابان موتور جستجو کمک می کند تا بفهمند آیا صفحات آنها مطابق با استانداردهای کاربر محور گوگل است. میزان کلیک (CTR)، طول جلسه، دفعات جلسه و نرخ پرش به شما نشان می دهد که جستجوگران چگونه به سایت شما واکنش نشان می دهند و آیا اطلاعات لازم را پیدا می کنند.
همانطور که گوگل توصیه می کند، بازاریابانی که قصد دارند “صفحات را ابتدا برای کاربران ایجاد کنند، نه برای موتورهای جستجو”، باید با موارد زیر در نظر بگیرند:
- محتوای قالب: اکثر افراد بصورت آنلاین به صورت عمیق مطالعه نمی کنند. با گنجاندن عنوان ها و زیرعنوان ها، کوتاه نگه داشتن پاراگراف ها و تلاقی تصاویر در متن، اسکن و مطالعه مطالب را آسان کنید.
- جلوگیری از محتوای تکراری: تکرار مطالب در مکان های متعدد برای کاربران مضر است و نمایش نتایج مرتبط را برای موتورهای جستجو دشوار می کند. اگر نمی توانید از محتوای تکراری جلوگیری کنید، از یک برچسب rel = canonical استفاده کنید.
- پیمایش ساده: عناصر UI اطمینان می دهند که کاربران هنگام پیمایش در سایت شما به بن بست نخورند.
تجارب مثبت کاربر به این معنی است که بازدیدکنندگان سایت به احتمال زیاد بیشتر از یک صفحه بازدید می کنند، زمانی که بازدید می کنند بیشتر می مانند، به صفحه لینک می شوند و آن را در شبکه های خود به اشتراک می گذارند. همه اینها تأثیر مثبتی بر نحوه رتبه بندی سایت توسط موتورهای جستجو دارند.
نکته مهم:
اگرچه ما در مورد بهینه سازی وب سایت ها و محتوا برای موتورهای جستجو بسیار صحبت کرده ایم، اما تجربه کاربری باعث افزایش رتبه بندی جستجو می شود. نوشتن برای افراد واقعی، پاسخ به سوالات واقعی و ارائه تجربیات دلپذیر آنلاین، سیگنال های مثبتی را برای بازدیدکنندگان سایت و خزنده ها ارسال می کند که برای شما یک برد محسوب می شود.
بهینه سازی موتور جستجو دائماً در حال تغییر است. هر بروزرسانی الگوریتم موتور جستجو فرصتی جدید برای ارائه محتوای بهتر و هدایت ترافیک با درجه بالاتر به وب سایت است. ممکن است تاکتیک ها تغییر کند، اما مأموریت ثابت باقی مانده است: ایجاد محتوا و وب سایت هایی که هم برای افراد و هم برای خزنده ها کار کنند.
ممکن است ماندن در بالای سئو چالش برانگیز باشد، اما ابزار مناسب، تکنیک ها و تاکتیک های مناسب به ایجاد یک استراتژی سئو کمک می کند تا منافع طولانی مدت را به همراه داشته باشد.