با توجه به اهمیت محتوای نوشتاری در وبسایتها، مشاغل محتوای نوشتاری و مشاغل محتوای بصری (تصویری و ویدیویی) را جدا از هم معرفی میکنیم.
البته حواسمان هست که خیلی وقت ها با توجه به حجم کار و میزان تخصصی بودن کارها، امکان دارد یک نفر وظایف تعریف شده در هر شغل را به تنهایی انجام دهد یا برعکس یک نفر به صورت تخصصی و متمرکز فقط در یکی از عناوین شغلی مشغول باشد.
اینجا فهرستی از عناوین این مشاغل را می بینید.
• مدیر محتوای نوشتاری
• استراتژیست محتوا
• ویراستار محتوا
• نویسنده محتوا
• اپراتور درج محتوا
• کپی رایتر محتوا
• یو ایکس رایتر محتوا
در ادامه تک تک این مشاغل، وظایف و مهارتهایی که باید در هر شغل بلد باشید را توضیح میدهیم.
تولیدکننده محتوا یا کارشناس تولید محتوا کیست؟
یک کارشناس تولید کننده محتوا مسئول جمعآوری یا تولید اطلاعات در رسانههای آنلاین (در اینجا وب سایت) است. محتوای تولیدشده میتواند با هر فرمتی منتشر شود: پست وبلاگ، خبرنامه ایمیلی، شبکههای اجتماعی، ویدئو، کتاب الکترونیکی، طراحی گرافیکی، اینفوگرافیک، پادکست و … . این افراد برای هر قطعه محتوایی، گروهی خاص از مخاطبان را مورد هدف قرار میگیرند و محتوا را با توجه به نیازها و علایق ایشان ایجاد میکنند (اینجا بیشتر هدف مان تولید محتوای متنی است).
نویسنده محتوا یا تولید کننده محتوای نوشتاری
تولید کننده محتوا یا همان نویسنده محتوا نقش کلیدی در بازاریابی محتوا دارد. خیلی ازکسب و کارها فقط نویسنده محتوا را استخدام میکنند، چون تنها تخصصی است که به صورت مداوم باید باشد و محتوا تولید کند. به علاوه، این افراد می توانند به جز کار اصلی، کارهای جانبی مثل انتشار، ویرایش و مدیریت را هم در کسب و کارهای کوچک انجام دهند.
کارشناس تولید محتوای نوشتاری به صورت متمرکز فقط برای سایت تولید محتوا می کند. اگر مقالات وبلاگ شرکتها یا مقالات مجله های خبری را خوانده باشید، با نتیجه کار این افراد به خوبی آشنا هستید.
برای مطالعه بیشتر در این خصوص مقاله، تولید محتوا چیست را مطالعه کنید.
امروزه شغل کارشناس تولید محتوا یک شغل تخصصی به حساب می آید. یعنی هر شخصی نمیتواند به راحتی مقاله هایی بنویسد که برای کاربران وب مناسب باشد یا از نظر سئو بتواند رتبه خوبی در نتایج گوگل کسب کند.
البته مهم تر از این مهارت ها، دانش و تسلط تولید کننده محتوا در موضوع مورد نظر است.
اگر فردی مهارتهای اولیه را داشته باشد اما چیزی از پزشکی و سلامت نداند، به سختی می تواند در این حوزه محتوای اصیل، با کیفیت و مفید تولید کند. البته هیچ غیرممکنی وجود ندارد، چون هزاران محتوا در موضوعات مختلف منتشر شده است و خیلی ها با کمک محتواهای قبلی، محتواهای بهتری تولید و منتشر می کنند.
نویسنده ها میتوانند با تحقیق و مطالعه یا با داده های جمع آوری شده، محتوایی دقیقاً متناسب با اهداف بازاریابی آن شرکت بنویسند.
اما به یک نکته باید توجه داشته باشید:
نه مردم به محتوای بی کیفیت و غیرکاربردی علاقه ای دارند و نه موتور جستجوی گوگل.
فاکتور E-A-T به همین دلیل در الگوریتم گوگل اضافه شد تا محتواهایی که توسط افراد متخصص، معتبر و قابل اعتماد تولید شد ه اند، رتبه بهتری در نتایج جستجو بگیرند.
خب در ادامه ببینیم یک تولید کننده محتوای نوشتاری دقیقاً چه وظایفی دارد و چه مهارتهایی را باید در رزومه خود داشته باشد.
وظایف تولید کننده محتوا چیست؟
• نوشتن محتو ای با کیفیت و مفید
• موضوع یابی و پیدا کردن منابع مناسب
• بهینه سازی محتوا طبق اصول سئو
• اصلاح و به روزرسانی محتواهای قدیمی
• پاسخگویی به نظرات و پیام های مرتبط
• استفاده از تصاویر یا هر نوع قالب محتوایی دیگر برای بهتر کردن محتوای نوشتاری
مهارت های کارشناس محتوا چه مواردی هستند؟
• آشنایی با سئو (به ویژه تحقیق کلمات کلیدی)
• نویسندگی
• تحقیق اینترنتی
• اصول اولیه بازاریابی و فروش اینترنتی
• آشنایی با زبان های خارجی در حد نیاز
• توانایی کار با ابزارها و نر م افزارهای مجموعه آفیس و گرافیکی مثل فتوشاپ
• آشنا با سیستم های مدیریت محتوا مثل وردپرس
چگونه کارشناس تولید محتوا شویم؟
مهم ترین مهارتی که یک نویسنده محتوا باید به خوبی بلد باشد، نوشتن محتوا به زبان ساده وجذاب است. اگر استعداد کافی در این مهارت دارید، بقیه مهارتها را به راحتی یاد می گیرید.
برای اینکار میتوانید یک وبلاگ شخصی برای خودتان درست کنید و درباره موضوعات مورد علاقه خودتان مثل فیلم و سریال، فناوری، مد و زیبایی یا هر موضوع دیگری بنویسید.
همین وبلاگ می تواند بستری شود برای تمرین تولید محتوا و آزمایش کردن سایر مهارتهایی مثل سئو.
و مهم تر این که، می توانید بدون داشتن سابقه کاری چندین نمونه کار عالی برای خودتان بسازید.
در آکادمی آیجیتالی ما دوره ها آموزشی عالی برای یادگیری تولید، استراتژی و بازاریابی محتوایی داریم. این دوره های آموزشی، حاصل مطالعه و تجربه چندین ساله ما در محتوا است. در صفحه آکادمی دوره آموزش تولید محتوا را دنبال کنید.
حقوق و درآمد کارشناس تولید محتوا به چه صورت است؟
کارشناسان تولید محتوا هم میتوانند به صورت تمام وقت در شرکتها مشغول به کار شوند و هم میتوانند به صورت دورکاری (فریلنسری) و در منزل خودشان کار کنند. انعطافپذیر بودن یکی از مزایای این شغل است.
اگر قصد دارید به طور تمام وقت کار کنید که مانند سایر کارمندان حقوق خواهید گرفت، اما چنانچه دورکاری کنید درآمد شما به فرمت محتوایی دارد که تولید میکنید بستگی دارد:
- در محتوای متنی درآمد به ازای تعداد کلمات متن محاسبه میشود و بر اساس کیفیت کار، میزان رعایت اصول سئو، استفاده از تصاویر، تخصصی بودن متن و… تغییر میکند.
- در محتوای تصویری و اینفوگرافیک بر اساس ساعاتی که از شما زمان گرفته، موضوع محتوا که چقدر نیاز به تحقیق داشته و … توسط خود شما قیمت گذاری خواهد شد.
بنابراین درآمد کارشناس تولید کننده محتوا بستگی به میزان ساعاتی دارد که برای کارش وقت میگذارد. هرچه بیشتر زمان بگذارید، درآمدتان افزایش خواهد یافت.
آینده شغلی تولید محتوا و کارشناس تولید محتوا
این شغل آینده بسیار خوبی دارد، به شرط اینکه بتوانید به صورت تخصصی خودتان را از دیگران متمایز کنید؛ چراکه همه به محتوا نیاز دارند. یک کارشناس تولید محتوا میتواند، حین انجام وظایف خود به پرورش مهارتهایش نیز بپردازد و به این ترتیب بعد از چند سال تجربه کاری به یک متخصص سئو، یک گرافیست کار حرفهای، کارگردان فیلمهای تبلیغاتی و… تبدیل شود. حتی در غیر این صورت چنانچه فقط روی کار خود که نویسندگی است تمرکز کنید و به یادگیری اصول نگارشی بپردازید، میتوانید به عنوان متخصص چند کارشناس دیگر را زیر دست بگیرید و برای شرکتهای بزرگتر به تولید محتوا بپردازید.
تولید کننده محتوا، کجاها می توانید کار کنید؟
۱- درآمد دلاری از تولید محتوا
اگر به زبان انگلیسی کمی مسلط هستید و توانایی در تولید محتوا هستید سایت هایی نظیر فریلنسر، فایور هستند که شما با تولید محتوا در این سایت ها می توانید درآمد دلاری کسب کنید.
۲- سایت های فریلنسر ایرانی
اگر هنوز تازه وارد هستید، پیشنهاد می کنم از سایت های ایرانی نظیر پونیشا و انجام میدم استفاده کنید.
در آن ها ثبت نام کنید و پروژه بگیرید. کم کم حرفه ای می شوید و می توانید پیشرفت کنید. فرصت را از دست ندهید همین الان شروع کنید.
۳- استخدام در شرکت های بزرگ
به شرکت های بزرگ سر بزنید، اغلب شرکت های بزرگ دنبال تولید کننده های محتوایی می گردند که دلسوز باشند و در کار خودشان حرفه ای باشند. می توانید سری به سایت جابینجا بزنید.
۴- برای خودتان کار کنید
شما می توانید خودتان سایت بزنید و برای خودتان تولید محتوا کنید و سپس یک محصولی را در سایت خودتان بفروشید.
به اینصورت برای خودتان کار کرده اید، حتی می توانید بعدها کارهای بیشتری در سایت انجام دهید و کار تولید محتوا را به دیگران بسپارید.
در مقاله بعد در خصوص مدیر تولید محتوا صحبت می کنیم.