کپی رایتر کیست و چه وظایفی دارد؟

کپی رایتر کیست و چه وظایفی دارد؟

در مقاله فبل در مورد شغل اپراتور درج محتوا صحبت کردیم. در اینجا قرار است یکی دیگر از شغل های شاخه بازاریابی محتوایی را فرا گیریم.

کپی رایتر نویسنده ای است که متن های تبلیغاتی کوتاه و جذابی روی بنرهای تبلیغاتی، خبرنامه، بیلبوردهای خیابانی یا هر نوع تبلیغات دیگر را می نویسد. این جملات و عبارت ها می تواند در تبلیغات ویدیویی یا هر نوع محتوای دیگر هم استفاده شود.
به طور خلاصه و ساده، کپی رایتر به کسی می گویند که با تکیه بر فنون نویسندگی و علوم بازاریابی، برای افراد، شرکت ها، برندها (و یا به طور کلی هر مجموع های که قصد فروش کالا یا خدمات داشته باشد) عبارت هایی کوتاه در جهت افزایش فروش و تأثیرگذاری بیشتر می نویسد.

تفاوت کپی رایتر با کارشناس تولید محتوا

کپی رایتر نویسنده ای است که به قصدِ بازاریابی مؤثرتر و فروش بیشتر محصول یا خدمات، محتوای مفید (و حتی کوتاه) تولید می کند. این اولین قدم جهت آگاهی از تفاوت کپی رایتر با کارشناس تولید محتوا است.
بنابراین فردی که خود را کپی رایتر می نامد، باید بتواند با تولید محتوا جذاب برای کمپین های تبلیغاتی، مخاطبان را تحت تاثیر قرار دهد.
برای این موضوع هم باید تمامی نکاتی که می تواند روی ذهن مشتریان اثرگذار باشند را بشناسد و با این روش، آنها را به خرید محصولات یا استفاده از خدمات یک کسب‌وکار ترغیب کند.
عمده فعالیت های یک کپی رایتر در طراحی متون تبلیغات رادیو و تلویزیون، طراحی متون تبلیغاتی در بازاریابی اینترنتی، تهیه بروشور برای فروش محصولات و معرفی خدمات و… خلاصه می شود .
مطمئناً کپی رایتینگ نیز مانند هر شغل دیگری اصولی دارد که اگر کپی رایتر به این بایدها و نبایدها توجه ویژه ای کند، قطعاً به نتیجه فوق العاده ای خواهد رسید.

مطالعه بیشتر: کپی رایتینگ چیست؟ و چه کاربردی دارد؟

علاوه بر تمام آنچه تا اینجا گفتیم، یک کپی رایتر باید بتواند از تیترها و سرفصل های جذاب استفاده کند. چون استفاده از تیتر مناسب یکی از مولفه های اصلی جذب مشتری است. همچنین باید بتواند با استفاده از کمترین کلمات، بیشترین تأثیر را بگذارد و در عین حال از کلمه هایی استفاده کند که ساده و واضح باشند.
استفاده از کلمات ادبی و سخت به هیچ وجه نمی تواند در جذب مخاطب موثر باشد. جملات و کلمات به کار برده شده باید به گونه ای باشند که مخاطب با آنها احساس نزدیکی کند و به قدری تأثیرگذار باشند که مشتری نسبت به آشنایی بیشتر با آن محصول، اقدام کند.
شعارهای تبلیغاتی و بقیه کارهای یک کپی رایتر باید به شکلی باشند که مخاطب به آن برند اعتماد کند. البته در انتقال این حس اعتماد نباید بزرگنمایی صورت گیرد، چرا که ممکن است نتیجه عکس به دنبال داشته باشد.
نکته بعدی که یک کپی رایتر باید به آن توجه کند این است که به هیچ وجه از ضرب المثل ها و اصطلاحات نباید استفاده کند! البته نه به این معنی که از ضرب المثل‌ها یا دیالوگ های معروف الهام نگیرد. مطمئناً استفاده مداوم از ضربالمثل‌ها، خلاقیت را در کار کپی رایتر کمرنگ می کند.
این توضیحات، عمده وظایف و کارهایی بود که یک کپی رایتر باید انجام دهد. این وظایف تفاوت کپی رایتر با کارشناس تولید محتوا را مشخص می کند.

شغل کپی رایتینگ چیست؟

شغل کپی رایتینگ مثل خیلی از شغل های دیگر اینطور است که یا شما کپی رایتر یک شرکت بزرگ هستید و مسئولیت متن های تبلیغاتی یک شرکت را به عهده دارید، یا اینکه به صورت فریلنسر با برندها و شرکت ها مختلف کار می کنید.
هر کدام از این حالت ها، جنبه های مثبت و منفی خودش را دارد؛ مثلاً شاید یک کپی رایتر فریلنسر در سال کمتر از یک میلیون تومان درآمد داشته باشد و گاهی هم در ماه میلیونها تومان از این راه درآمد کسب کند.
میزان درآمد در کپی رایتینگ به میزان زیادی به شناخته شدن بستگی دارد. اگر در این راه به خوبی شناخته نشوید، کار کمی برایتان مشکل خواهد بود، اما اگر اسم و آوازه خوبی برای خودتان داشته باشید، همواره فرصت های کاری مناسبی به شما پیشنهاد می شود؛ به طوری که گاه زمان برای انجام تمام آ نها نخواهید داشت.

وظایف کپی رایتر چیست؟

• نوشتن متن های تبلیغاتی
• همکاری با طراحان بصری و روابط عمومی در اجرای کمپین ها
• همکاری در نوشتن و تدوین تبلیغات تأ ثیرگذار
• به کار بردن کلمات ساده در متون تبلیغاتی
• ایجاد حس اعتماد در مخاطبان
• تبدیل مخاطب به مشتری
• افزایش آگا هی از برند

مهارت های کپی رایتر

اگر بخواهیم از مهارت های یک کپی رایتر بگوییم، نویسندگی از همه پررنگ تر است، اما یک کپی رایتر بیشتر با خلاقیتش شناخته می شود. ترکیب مهارت نوشتن و خلاقیت بالا، یک متن تبلیغاتی توجه جلب کن و جذاب را خلق می کند.
از طرفی باید به دانش بازاریابی و روانشناسی فروش هم مسلط باشد تا بداند چگونه می توان ذهن مشتری را به تبلیغ جذب کرد.

در مقاله بعدی در مورد شغل یو ایکس رایتینگ محتوا صحبت کنیم.