بعد از شغل گرافیست که نرم افزارهای شرکت ادوبی سرو کله می زنند، برخی به سایر نرم افزارهای این شرکت هم علاقمند می شوند، که در ادامه بیشتر با شما صحبت می کنم.
محتوای ویدیویی در سالهای اخیر طرفداران بیشتری پیدا کرده است. با نگاهی به شبکه های اجتماعی و پلتفرم های یوتیوب یا آپارات متوجه می شویم که هر برند و کسبوکاری سعی کرده به نوعی در کنار محتوای نوشتاری و تصویری، محتوای ویدیوی ی هم منتشر کند.
تولید این نوع محتوا کمی سخت تر است، اما کاربران از ویدیو استقبال بیشتری می کنند.
تولید محتوای ویدیو می تواند به شکل انیمیشن، موشن گرافی، ویدیوسازی با کلیپ های ضبط شده توسط خودتان یا استفاده از ویدیوهای موجود به صورت عمومی باشد.
در سطح خیلی حرفه ای، ساخت ویدیوهای تبلیغاتی نیاز به چند نفر متخصص در طراحی صحنه، فیلم برداری، صدابرداری و تدوین دارد.
ولی در ابعاد کوچکتر، یک نفر با گوشی موبایل، نورپردازی ساده و استفاده از میکروفن های مناسب می تواند یک ویدیو خوب ضبط کند و بعد با نرم افزارهای معروفی مثل افترافکت یا پریمیر آنها را تدوین کند.
کار و وظایف تدوینگر ویدیو هم تا حدود زیادی به جایگاهش بستگی دارد. یعنی امکان دارد در جایگاهی فقط انتظار برای تولید محتوای اینستاگرامی باشد و در جایگاهی دیگر تولید موشن گرافی و… را هم انجام دهد.
مهارت های تدوینگر ویدیو
• تسلط به After effect و Adobe premiere
• آشنا با موشن گرافی
• آشنا با فیلمبرداری، ضبط صدا و نور پردازی
• آشنا با عکاسی
بازار کار تولید و مدیریت محتوا
در حال حاضر تقاضا برای استخدام متخصصین محتوا خیلی زیاد است؛ اما تعداد افراد متخصص در این حوزه خیلی کم است. کافی است نگاهی به آگهی های استخدامی بیندازید، می بینید که از یک کسبوکار ساده تا بزرگترین شرکتها دنبال نیروی محتوا هستند.
شاید فکر کنید دلیل کمبود نیرو سخت بودن کار محتوا باشد. واقعا محتوا کار چندان سختی نیست، اما به دلیل اینکه خیلی از افراد با این شغل آشنا نیستند، به آن کم لطفی شده است. از طرف دیگر چون این مهارت نیاز به یادگیری شخصی و مداوم و خلاقیت دارد، افراد کمی به سراغ آن می روند.
تولید و مدیریت محتوا از آن شغل هایی است که نه در دانشگاه ها رشته ای دارد و نه یک شغل کلیشه ای با کارهای روتین و تکراری است که یک روزه یاد بگیرید. به همین دلیل است که می گوییم داشتن علاقه و خلاقیت در این شغل ضروری است.
برای استخدام شدن در این شغل پرطرفدار، نیاز به رزومه خوب و نمونه کار دارید. برای شروع می توانید در وبلاگ شخصی خودتان تولید محتوا کنید. نوشتن در سرویس هایی مثل ویرگول بسیار آسان است و به سرعت مطالب شما در معرض دید بازدیدکننده ها قرار می گیرد. یا برای تولید محتوای بصری از اینستاگرام، سایت شخصی یا کانال یوتیوب و آپارات برای نمایش نمونه کارهای خودتان استفاده کنید.
لینک نمونه کارهای خودتان را در رزومه بگذارید، توضیح دهید در چه موضوعاتی علاقه به نوشتن یا تجربه دارید و از مهارت های خودتان بگویید.
مطمئن باشید با داشتن نمونه کار قوی و یادگیری مهارت های اولیه به راحتی در فرصت های شغلی قبول می شود.
پیشنهاد می کنیم اول برای شرکت های کوچک یا استارتاپ ها کار کنید تا تجربه به دست آورید و بعد سراغ شرکت های بزرگ بروید.
درآمد تولید کننده های محتوا متغیر است. می توانید به صورت کلمه ای، در ازای مقاله یا به صورت حقوق ثابت کار کنید .
درآمد یک تولید کننده محتوا هم متغیر است؛ امکان دارد یک نفر به صورت پاره وقت و دورکاری در خانه کار کند تا درآمدی حداقلی داشته باشد یا یک نفر به صورت حضوری و پروژه ای کار کند. افرادی هم هستند که تیمی از تولید کننده های محتوا تشکیل می دهند و پروژه ها را به صورت تیمی انجام می دهند.
با این اوصاف، اگر به دنبال شغل تولید محتوا هستید، بازار کار محتوای ایران، یک بازار بکر و در حال رشد برای افراد خلاق و اهل یادگیری است.
در مقالات بعدی به مشاغل کانال دوم دیجیتال مارکتینگ، یعنی مشاغل بازاریابی از طریق موتورهای جستجو می پردازیم و با شغل سئو شروع می کنیم.